Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Vrijdagmiddag belde een getuige naar de politie en meldde dat er ingebroken werd in een woning aan het Nijpelsplantsoen. Ter plaatse bleek dat de verdachte volgens getuigen nog in de woning aanwezig was. De woning werd omsingeld. De 26-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats probeerde via het balkon aan de achterzijde van de woning weg te vluchten. Bij het zien van de politie ging de man de woning weer in. Na enige tijd verscheen hij voor het raam van de woning en maakte kenbaar zich over te willen geven.

Omstreeks kwart voor twee werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering kwamen een aantal gestolen creditcards uit de kleding van de verdachte. De man is in verzekering gesteld.

Stadion Renner 2000

Veteraan Jan Nieuwenhuijsen uit Utrecht gehuldigd als winnaar van het regelmatigheidsklassement “Stadion Renner van het Jaar 2000”.

In 40 wedstrijden behaalde Jan maar liefst 3067 punten. Zijn grootse successen behaalde Jan in wedstrijden voor de zogenaamde 50 plus categorie, die in het wegseizoen in heel Nederland georganiseerd werden. Zo wist Jan de eerste prijs te behalen in Deventer en werd hij 3e in Sloten en 4e in Almelo. Tijdens het Districtskampioenschap behaalde Jan de 4e plaats en op het clubparcours van WV Het Stadion wist hij de 1e prijs te behalen in het Dinsdagavond “Brand register-accountants” klassement.

Folders mochten niet baten

Begin deze week deelde wethouder Margreet Steenhuisen van Verkeer en Vervoer in Nieuwegein folders uit waarin ze de automobilisten vroeg, die richting industrieterrein Plettenburg rijden, om afstand te houden. De actie was zeker niet ludiek bedoeld en was een gevolg van de vele ongelukken die op de weg richting het Industriegebied plaatsvinden.

Bijna dagelijks gebeuren hier ongelukken. Ook afgelopen donderdag was het weer raak met een kettingbotsing waar 5 auto’s bij betrokken waren.

Winkeldievegge aangehouden

Op woensdagmiddag 28 maart werd een vrouw bij een poging kleding weg te nemen, betrapt. Een medewerkster van een winkel in Cityplaza zag omstreeks 16.30 uur dat een vrouw een blouse uit de stelling pakte, daar wat mee rommelde en deze vervolgens weer terug in het rek hing. Toen de medewerkster ging kijken wat de vrouw gedaan had, zag zij dat de beveiligingswaver was verwijderd, waardoor de blouse onherstelbaar beschadigd was.

De medewerkster sprak de verdachte vrouw aan en waarschuwde de politie. De verdachte, 48 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij had een paar laarzen in een tas bij zich. Zij bekende deze dezelfde middag bij een winkel aan de Boogstede te hebben weggenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Ruiten ingegooid

Op woensdagavond 28 maart is een jongen voor het ingooien van enkele ruiten aangehouden. Omstreeks 21.00 uur zag een getuige dat enige jongens op de Heemraadsweide zes ruiten van een school ingooiden. Hij ging er achteraan en kreeg één van de jongens te pakken en droeg deze over aan de politie.

De jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, bekende samen met twee vriendjes de zes ruiten te hebben vernield. Tevens bekende hij dat zij die avond ook bij een andere school in Nieuwegein ruiten hadden ingegooid en eerder die dag bij twee scholen in IJsselstein.

De beide mededaders zullen nog door de politie worden gehoord. Voorts zal nog worden onderzocht of de jongens mogelijk meer vernielingen hebben gepleegd. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt en de zaak zal aan Bureau HALT worden overgedragen.

Nieuw Publiciteitsmateriaal Powerpop

Popfestival Powerpop start op 9 april een nieuwe publiciteitscampagne. Het publiciteitsmateriaal is onbruikbaar geworden nadat de groep Bløf heeft afgezegd. Dit om de zeer trieste reden dat Bløf-drummer Chris Gøtte is overleden.

De groep Bløf was een grote publiciteitstrekker voor Powerpop en werd overal vermeld zoals in radio- en televisiespotjes en op posters en flyers. Hetzelfde materiaal is nu onbruikbaar geworden maar wordt op 9 april vervangen. Op deze datum wordt gelijk bekend wie de vervanger van Bløf wordt.

Powerpop wordt op 13 mei gehouden aan de Nedereindse Plas in Nieuwegein. Surf voor meer informatie naar de website.

Uitgave Cronyck de Geyn uitgesteld

Door het virus Mond en Klauwzeer moeten verschillende evenementen worden afgelast i.v.m. de kans op verspreiding van dit virus. Ook de Historische Kring in Nieuwegein heeft hier mee te maken.

Zij moet de eerstkomende uitgave van de tweemaandelijkse Cronyck de Geyn uitstellen omdat ze geherbergd is in het museum Warsenhoeck op het terrein van de kinderboerderij. Daar ligt ook het historisch materiaal, onder meer foto’s en illustraties, opgeslagen. Een tegenvaller dus. Maar niemand wil verantwoordelijk zijn voor verspreiding van het virus.

Daan wordt De Buurman

Op 2 april is er een nieuwe uitgaansgelegenheid in Nieuwegein; Eethuys De Buurman opent haar deuren aan de Markt. Het wordt een eetcafé waar lekker geluncht en geborreld kan worden, maar naast de lekkere broodjes, salades en borrelhapjes zijn er ook een paar voor- en hoofdgerechten die in de avond te nuttigen zijn.

De Buurman heeft voor Nieuwegein een aantal exclusieve producten zoals het ‘biermenu’: er worden 4 tot 5 verschillende biersoorten met een bijpassend hapje geserveerd. Een nachtcafé wordt het niet, de keuken sluit om 22.00u en de sluitingtijd wordt (in het begin) bepaald door de drukte.

Voorlichting Sociale Voorzieningen

De gemeente Nieuwegein heeft assistent-voorlichters in dienst genomen. Dit om mensen met een laag inkomen te stimuleren meer gebruik te maken van de sociale voorzieningen zoals huursubsidie, bijzondere bijstand, kwijtschelding belastingen en hulpmiddelen voor gehandicapten en chronisch zieken. De assistent-voorlichters kunnen bij 65-plussers op huisbezoek komen om hierover informatie te verstrekken en te helpen met formulieren invullen. Daarnaast worden in de Nieuwegeinse buurthuizen spreekuren gehouden.

Iedere tweede en vierde donderdag van de maand, tussen 14.00 en 15.00 uur spreekuur vindt dit spreekuur plaats in buurtcentrum ‘t Klokhuis aan de Dukatenburg 1 (gebouw De Baten) te Nieuwegein. Assistent-voorlichter van de gemeente Nieuwegein, Jeanet van Oostveen, is dan aanwezig.

Rommelmarkt ‘t DOK

I.v.m. Paaszondag wordt de laatste Rommelmarkt van buurtcentrum ‘t DOK vervroegd gehouden op zondag 8 april. Dit is tevens de laatste rommelmarkt van het seizoen. Dus wilt u uw garage, zolder of schuur nog opruimen voor de zomer dan kunt u nu uw spullen die in goed staat zijn verkopen op onze rommelmarkt. Anders moet u wachten tot september als we weer starten.

U kunt een tafel reserveren voor f 5,- bij dhr. Olthof via tel: 06-510 095 87. U kunt de rommelmarkt bezoeken vanaf 11.00 uur in buurthuis ‘t DOK, Hoornseschans 101 in de wijk Fokkesteeg.