Verkiezing Boek van het Jaar 2002

Bibliotheek Nieuwegein nodigt iedere lezer uit om in de periode van maandag 14 tot en met zaterdag 26 oktober zijn stem uit te brengen voor de NS Publieksprijs van het Nederlandse Boek 2002. De lezers kunnen stemmen op één van de zes genomineerde titels of op enig ander boek dat zij dit jaar het mooiste vonden. Het boek dat de meeste stemmen vergaart, mag zich Boek van het Jaar 2002 noemen.

De NS Publieksprijs is de enige nationale lezersprijs. In 2000 is de prijs gewonnen door Geert Mak met De eeuw van mijn vader, in 2001 door J.K. Rowling met Harry Potter en de Vuurbeker. De genomineerde boeken zijn:

De Aardkinderen / deel 5 Een vuurplaats in steen van Jean Auel, De puinhopen van acht jaar Paars van Pim Fortuyn, De bewoonde wereld van Nicci French, Het zwijgen van Maria Zachea door Judith Koelemeijer, De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch en tot slot In de ban van de ring / deel 1 De Reisgenoten van J.R.R. Tolkien.

Iedereen die zijn stem uitbrengt, maakt kans op een prijs. De hoofdprijs is een jaar lang elke week voor € 18,15 aan gratis boeken kiezen. De tweede prijs is een van de tien ‘weekendjes met de trein naar Trier’ voor twee personen en als derde prijs worden 50 Boekenbonnen ter waarde van € 10,00 weggegeven.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren