TROTS OP NEDERLAND Soms lijkt ons college een beetje op ons kabinet en de Europese Unie voor wat betreft veel geld uitgeven. Nieuw is dit gegeven niet. Lees wat Pim in 1997 al schetste over de Euro.

Vrijdag 11 nov 2011
Pim Fortuyn in 1997 over een eventuele Europese Monetaire Unie

11-11-2011,

De Europese Monetaire Unie is een nog nooit vertoonde exercitie. Overal is aan een monetaire unie- de invoering van één munt voor een bepaald gebied- een proces van langdurige staatsvorming voorafgegaan. Pas nadat de staat volledig was en centraal werd bestuurd werd er overgegaan op één munt.

De reden voor deze langdurige processen is dat er een minimum aan convergentie tussen de regionale economieën nodig is om het met één munt te kunnen stellen, -wil althans de rijkdom van het rijkste gebied niet weglekken naar de minder rijkere gebieden-.

De EMU gaat, als de elite van de EU zijn zin krijgt, van start zonder dat de economieën van de lidstaten in voldoende mate op elkaar aansluiten, zonder breed draagvlak onder de bevolkingen en zonder een volwaardige centrale staat.

De kans dat dit project ontspoort is dus niet gering.
Het EMU-project is bovenal een project van de eurocratische elites in de landen van de lidstaten: los van het volk, politiek weinig geprononceerd en bepaald door technocratische criteria. Niets en niemand controleert de eurocratische elites, zij gaan hun gang alsof Europa hun persoonlijke eigendom is.

Dat is niet zo en eens zullen zij daar, tot schade en schande van henzelf, maar ook tot die van de bevolkingen van de lidstaten, achter komen. Dan kan het puinruimen beginnen.

Pim Fortuyn, 1997. i.m.

en dan nog even dit……………

!!!!! Nagekomen berichten van graaien en vriendjespolitiek, hoe herkenbaar !!!!!

• Frauderende EU-parlementsleden. Leuk om te zien hoe parlementsleden van de Europese Unie die voor hun 384 euro daggeld komen tekenen en dan naar huis gaan:Leugen.nl

• Onze schatkist is in de afgelopen 30 jaar leeggeroofd door ‘industriële psychopaten’ en daarom zijn we bijna failliet. Dat stelt George Monbiot in: The Guardian.com. Op hetZapLog.nl is ook de Nederlandse vertaling te lezen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren