Startdatum veerverbinding nog onzeker

Het is nog niet zeker of de veerpont Nieuwegein – Vianen in eind april in de vaart komt. Waarschijnlijk zal er in totaal enkele weken vertraging optreden. Voor de aanleg van de afmeervoorzieningen voor de veerboot moet de Lek ter plaatse worden verdiept. Voorafgaand aan de baggerwerkzaamheden is de bodem op haar milieuaspecten onderzocht. Uit dit bodemonderzoek is gebleken dat er zich in de rivierafzettingen – dat zijn de lagen onder de oppervlaktelagen – verontreinigd slib bevindt.

Om te voorkomen dat oude verontreinigingen opnieuw milieuschade aanrichten wordt er eerst een saneringsplan opgesteld. Het saneringsplan wordt in overleg met Rijkswaterstaat opgesteld en maakt onderdeel uit van de vergunningprocedure die voor het baggerwerk moet worden doorlopen.

Het saneringsplan is in de loop van februari gereed. Dan is ook bekend wat de saneringsmaatregelen moeten zijn, en wat precies de gevolgen zijn voor de start van de veerverbinding. De veerverbinding zal in ieder geval voor de zomer dit jaar van start gaan. Waarschijnlijk zijn de verontreinigingen ontstaan in het verleden, in de periode dat de waterkwaliteit van de Lek veel slechter was dan de tegenwoordige kwaliteit van het rivierwater.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren