Start groot onderhoud Nijpelsplantsoen

Deze week start Mitros met het groot onderhoud van het Nijpelsplantsoen in de wijk Jutphaas Wijkersloot. De flat Lijnzaad is de eerste flat waar met het onderhoud gestart wordt. De flats worden van achter naar voren onder handen genomen. De uitvoering van het totale project duurt tot en met het vierde kwartaal 2012. In 2009 heeft Mitros besloten om groot onderhoud uit te voeren aan de flats aan het Nijpelsplantsoen. Na deze onderhoudsbeurt kunnen deze weer mee voor een periode van 12 tot 15 jaar, zodat de bewoners er prettig kunnen wonen. Na die periode is Mitros van plan de flats te slopen en nieuwe woningen te bouwen op die plek. Dit project maakt onderdeel uit van de totale wijkaanpak in Jutphaas Wijkersloot.

Het gaat om onderhoud aan het interieur (keuken, badkamer, wc), aan installaties (o.a. riolering), en aan de buitenkant van de flats zoals het beton- en schilderwerk. Ook worden de woningen energiezuiniger gemaakt door isolerende maatregelen zoals isolatieglas en tochtwerende materialen. BAM Woningbouw Utrecht is de aannemer die de onderhoudswerkzaamheden gaat doen.

Het groot onderhoud is in nauwe samenwerking met de bewonerscommissie van de flats voorbereid. Mitros, BAM en de bewonerscommissie Nijpelsplantsoen hebben daarin ook duidelijke afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in een zogenaamd ‘sociaal plan van aanpak’. Daarin staat bijvoorbeeld dat de bewoners goed geïnformeerd worden, dat de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk beperkt wordt en dat Mitros en BAM rekening houden met persoonlijke omstandigheden van de bewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren