Sportief dagboek (3)

Het zal niet vaak gebeuren dat een hoofdtrainer al afscheid neemt van de spelersgroep nog voordat de eerste competitiewedstrijd is afgewerkt. Maar bij Geinoord heeft zich die ‘primeur’ voorgedaan. Coach Rudy Jansen vertrekt per 1 oktober naar FC Utrecht in een technische functie (hij gaat de C-jeugd trainen en zich belasten met de Forza Tour) en zadelt hiermee de Nieuwegeinse formatie met een niet geringe opgave. Op korte termijn moet de club meteen uitzien naar een nieuwe hoofdtrainer.

Ik hoorde het gerucht zondagmiddag al in de perskamer van FC Utrecht voor het begin van de thuiswedstrijd tegen Heereveen. Omdat de spelersgroep nog ingelicht moest worden, heb ik het bericht even ‘in de ijskast’ gelegd maar maandagavond is de selectie op de hoogte gesteld van het aanstaande vertrek van Rudy Jansen onder wiens leiding de ploeg afgelopen seizoen naar de eerste klasse is gepromoveerd.

Bij monde van voorzitter Hans van der Meijden heeft de spelersgroep te horen gekregen dat zo snel mogelijk naar een opvolger wordt gezocht. Er wordt deze week nog een profielschets opgesteld samen met het technisch kader van de club. Van der Meijden: ,,Het vertrek van Rudy Jansen komt natuurlijk op een hoogst ongelegen moment maar we hebben hem deze kans niet willen onthouden.”

,,Bovendien is hij een kind van de club, heeft in de jeugd van Geinoord gespeeld en is hier weer teruggekomen om zijn trainersdiploma’s te halen. We denken dat Rudy het talent en de kwaliteiten heeft om hogerop te gaan en zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor onze vereniging betekend heeft. Dat neemt allemaal niet weg dat we hem node laten gaan en hopen op korte termijn een geschikte opvolger te vinden.’’

Het was overigens een druk sportief weekeinde voor mij want ik was belast met de begeleiding van de scheidsrechters tijdens het Zilveren Dom-toernooi. Een jaarlijks evenement waar dit keer uitsluitend Utrechtse verenigingen van de partij waren. Toch had het befaamde toernooi ook een Nieuwegeins element, want scheidsrechter van dienst was o.a. Johan van de Griend die komend weekeinde ook op het internationale D-toernooi van JSV om de United Jeugd Cup fluitend in actie zal komen. Als U hem en zijn collega’s aan het werk wil zien, ga dan in het weekeinde naar dit prachtige toernooi dat zelfs Europese allure heeft, kijken naar al het jonge voetbaltalent.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren