Sportief dagboek (16)

Paniek in de rust van Geinoord – Zuidvogels op Parkhout. Scheidsrechter Harry van Beek was geblesseerd geraakt en er werd driftig naar een vervanger gezocht. De 64-jarige arbiter uit Cothen had een pijnlijke kuit overgehouden aan de eerste helft en kon ondanks een intensieve massagebeurt niet verder. Die pogingen leverden niet het gewenste resultaat op zodat het duel, met een 0-1-achterstand voor Geinoord, gestaakt moest worden en waarschijnlijk op zaterdag 19 december wordt afgewerkt.

Dat de thuisclub op achterstand stond, had vooral te maken met het voortreffelijke keeperswerk van doelman Frank Mol van de ploeg uit Huizen die tal van reddingen op zijn naam bracht. En zelfs toen topscorer Vincent Griffioen voor een open doel mocht binnentikken, knalde de spits onbesuisd over zodat de verdiende gelijkmaker voor rust nog niet op het scorebord kwam. Dan deed Lesley Vlieger het na een voorzet van de boomlange spits Rutger van de Pol beter voor Zuidvogels, hij kopte al in de tiende minuut de bal steenhard en onhoudbaar achter doelman Niels Renes.

Bij JSV waren er geen arbitrale problemen in de uitwedstrijd tegen DFS maar wel defensieve perikelen. De ploeg van Galecop ging met een fikse 5-0 nederlaag weg uit Opheusden waarbij de treffers van de thuisclub op naam kwamen van bekende namen als Lucien Dors (2x) en ex-Geinoorder Elvin Hardeveld. De andere doeltreffende acties waren van Ted Heijckman die doelman Pascal Florie een vervelende middag bezorgden. Na Geinoord dat thuis met liefst 0-7 van deze ploeg verloor, weet nu ook JSV dat DFS een sterke en vooral productieve voorhoede heeft.

Dat het voor Geinoord niet helemaal een verloren middag werd, kwam door de 6-2-zege van de reserves die tegen IJFC flink uithaalden, hetgeen ten koste ging van de voormalige Geinoorders Dennis Groenendijk en Tim Bontje die bij de IJsselsteinse formatie meespeelden. Bovendien was er op Parkhout de feestelijke intocht van de F1-junioren die herfstkampioen waren geworden zodat de pupillen van trainer Rene van der Woerd een luidruchtige tocht per open kar door Nieuwegein mochten maken.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren