Sportief dagboek

Een voetbalweekeinde vol hoogtepunten, het was moeilijk kiezen voor de ware liefhebbers. Al stond voor de ‘echte’ kenners natuurlijk het fantastische jeugdtoernooi van JSV op Sportpark Galecop bovenaan de verlanglijst.

Bij toeval sprak ik zondagmiddag tijdens een bridgetoernooi in mijn dorp de ouders van de doelman van JSV die vol trots vertelden dat hun zoon op zaterdag van een Deense en Italiaanse D-ploeg had gewonnen, bij dat laatste team bleek over het befaamde Juventus te gaan. Ze roemden ook de sfeer op het geweldige evenement waarmee de Nieuwegeinse vereniging toch maar weer een fraai staaltje organisatievermogen ten toon spreidde.

Met een mooie winnaar in Altetico Madrid, een waardige opvolger van Manchester City, Willem II/RKC, FC Utrecht en AZ, werd het toernooi zondag besloten. JSV D1 dat zaterdag alleen van de latere finalist Sparta verloor, eindigde eervol als achtste.

Zelf was ik dit weekeinde niet op de velden vanwege persoonlijke verplichtingen en daarom moest ik het hebben van ‘horen zeggen’ en mijn altijd actieve contacten. Graag was ik zaterdagmiddag nog even naar de veteranenwedstrijd geweest tussen de ‘oudjes’ van JSV (zaterdag) en Geinoord, al was het om ‘goud van oud’ te bekijken.

Deze clubs kwamen met hun eerste elftallen voor de beker in actie, waarbij JSV (zaterdag) uiterst verdienstelijk een 1-1 afdwong tegen het hoger aangeslagen De Meern (zondag), een van de titelkandidaten in het nieuwe seizoen. Daan van der Valk (ex-Geinoord) scoorde voor de zwart-witten. Hij is het dus nog niet verleerd.

Ook Geinoord bekerde, namelijk uit tegen Vriendenschaar en won met 2-1 in Culemborg. Invaller Vincent Griffioen opende de score bij zijn eerste actie terwijl nieuweling Jacco Kortenoever, voormalig speler van Montfoort, Elinkwijk, FC Utrecht en Brederodes, voor de tweede Nieuwegeinse treffer zorgde. Vriendenschaar kwam nog terug tot 1-2 maar daar bleef het uiteindelijk bij op sportpark Terweijde.

Over anderhalve week gaat het echt losbarsten, het competitiegeweld. KSV neemt het dan met het zaterdagteam op tegen Zuidvogels, Geinoord bekert eerst nog tegen Houten en Brederodes voordat het seizoen in Zuid1 begint, tegen GDC in Eethem.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren