Sinaasappelsoufleetjes

Dit leuke nagerecht is lekker en luchtig en bovendien redelijk makkelijk te maken. Voor 4 personen
4 sinaasappels
3 eieren
1 eetlepel maïzena
3 eetlepels suiker
½ theelepel citroenrasp (evt. uit potje)
margarine om in te vetten Extra: ovenschaal, mixer Was de sinaasappels, snij ze doormidden en pers ze uit.
Zeef het sap en hou 125 à 150 ml achter.
Met een mesje of lepel het meeste van de restjes sinaasappel uit de helften schrapen.
De ovenschaal invetten en de acht sinaasappelhelften erin zetten.
De eieren splitsen, de dooiers in een kom en de eiwitten in een andere (vetvrije) kom doen.
Roer de maïzena los met 3 eetlepels sinaasappelsap (klontjes goed wegroeren) en schenk dit bij de eierdooiers.
Voeg het citroenrasp toe en roer alles goed los.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Breng in een pannetje (of de magnetron) de rest van het sinaasappelsap met 2 eetlepels suiker aan de kook.
Al roerende het eierdooiermengsel erbij schenken.
Nog even verwarmen en roeren tot de vla gebonden is, dan de pan van het vuur nemen.
Ondertussen de eiwitten, met de laatste lepel suiker, met behulp van de mixer zeer stijf slaan.
De sinaasappelvla zorgvuldig door het eiwit scheppen en het mengsel over de sinaasappelhelften verdelen.
Iets gladstrijken.
De ovenschaal op een rooster in het midden van de oven schuiven.
Na 10 minuten, als het eiwit goudbruin is, zijn de soufleetjes goed.
Direct serveren en uitkijken voor tocht, daar het eiwit anders instort. Nagerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten
Bereidingstijd ca. 20 minuten Tip
Bestrooid met een vleugje poedersuiker en gedecoreerd met een muntblaadje is dit een chique dessert na een feestelijk etentje.

Weetje
Zorg dat de kom voor het eiwit volkomen vetvrij is en dat er geen spoortje eigeel meekomt bij het splitsen van de eieren. Het eiwit is anders niet stijf te slaan. Voor het spitsen van de eieren is het gebruik van een eiersplitser het makkelijkst. De allround keukenprofs doen dat natuurlijk met behulp van de twee eierschalen. Het risico dat de dooier scheurt door de scherpe randjes van de schalen is dan wel groter. NB
Dit recept kan via het archief afgedrukt worden.
Reageren? Klik op de rode email-button.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren