Shorttrackster van Doorn plaatst zich voor NL ploeg

Tijdens selectiewedstrijden in Nijmegen afgelopen zaterdag heeft de Nieuwegeinse Annita van Doorn zich geplaatst voor de Nederlandse ploeg. De shorttrackster eindigde als vierde in het eindklassement.

Annita van Doorn begon goed aan de wedstrijd met een derde plaats op de timetrial over 1000 meter en een vierde plaats op de 1500 meter. Op de 500 meter plaatste de shorttrackster van Schaats Vereniging Utrecht zich voor de B-finale, die ze winnend afsloot waardoor ze als vijfde eindigde. In de halve finale van de 1000 meter reed Annita zeer sterk tegen Liesbeth Mau Asam, die op dat moment het klassement leidde en Melanie de Lange. De Nieuwegeinse pakte met nog 5 ronden te gaan de koppositie en sloeg een aanval van Liesbeth Mau Asam af, waardoor de koploper in het klassement zich niet wist te plaatsen voor de A-finale. In de finale eindigde Annita als derde.

Ook op de afsluitende 3000 meter liet de Nieuwegeinse shorttrackster zich veelvuldig op kop zien. Uiteindelijk werd deze afstand afgesloten met een vierde plek en een vierde plaats in het eindklassement. Daarmee werd een plaats in de Nederlandse ploeg veilig gesteld.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren