Schilderij voor Centrum voor Jeugd en Gezin

Vandaag heeft Ella van Lingen (directeurbestuurder Vitras/CMD) het schilderij ‘New Love’ overhandigd aan jeugdverpleegkundige Tini van Leussen in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Zoutkamperschans. Ella van Lingen: ‘Wij hebben dit schilderij gekocht tijdens de kunstveiling om het Hospice Nieuwegein te steunen. Het schilderij heet New Love en is gemaakt door de Nieuwegeinse kunstenares Iris Creutzburg. De kleurrijke afbeelding past heel goed bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (nieuw leven, nieuwe liefde). Ik bied het graag aan de medewerkers aan die dagelijks contact hebben met de Nieuwegeinse kinderen. En ik hoop dat ook de bezoekende ouders door het schilderij geraakt worden.’

In het Hospice Nieuwegein werkt een vast team Vitras/CMD – verpleegkundigen. Zij werken intensief samen met vrijwilligers om de gasten tot aan hun overlijden zorg te bieden in een huiselijke omgeving. Vitras/CMD vindt het belangrijk dat mensen kunnen kiezen uit verschillende vormen van zorg en ondersteuning in huiselijke sfeer en is blij met de goede samenwerking met het hospice.

Het schilderij ‘New Love’ is gemaakt door Iris Creutzburg. Zij werkt voornamelijk figuratief abstract, aangevuld met mystieke en spirituele motieven. Door de aankoop van het schilderij wordt werk van een lokale kunstenaar in de eigen omgeving getoond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren