Saai (2)

Raadslid Guido Bamberg van de PvdA doet een bekentenis in zijn nieuwe blog. Bamberg: ‘Net als een aantal andere woordvoerders heb ik de Nieuwegeinse begroting voor 2013 saai durven noemen. Nu bestaat er naast zoiets als “gezonde spanning” (in de zin van nerveus zijn voor een groot debat of lichte productieve stress door een stevige, maar niet ongezonde werkdruk) in mijn ogen ook een “gezonde saaiheid”. Eigenlijk was het misschien meer een compliment. Ga maar na.’

‘De strategische heroriëntatie (lees: bezuiniging) van de afgelopen jaren werkt precies goed en houdt de begroting, ook over meer jaren, in evenwicht. De gemeente hoeft in deze barre tijden dus niet extra te bezuinigen op de taken die ze uitvoert’ aldus Bamberg.

Ook de belastingen gaan weer niet omhoog. De OZB blijft gelijk en de afvalstoffenheffing kan zelfs naar beneden. Per saldo worden de lasten voor Nieuwegeiners meer dan 1% minder. Er blijft zelfs nog meer dan een miljoen euro over die in het crisispotje wordt gestort. Zo lezen we in de blog van raadslid Guido Bamber, die hier te lezen is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren