Politiehelikopter assisteert bij achtervolging

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in de vroege vrijdagochtend van 14 oktober in samenwerking met Politie Utrecht en een politiehelikopter na een achtervolging twee mannen aangehouden in Nieuwegein. Deze mannen sloegen ter hoogte van Nieuwerkerk aan de IJssel door nog onbekende reden op de vlucht. Tijdens de achtervolging zijn snelheden van boven de 240 km/u gehaald, waarbij de inzet van de politiehelikopter mede heeft geleid tot de aanhouding. Veel Nieuwegeiners werden door de politiehelikopter uit hun slaap gehouden.

Rond 4.40 uur zagen agenten van de Verkeerspolitie tijdens de surveillance bij de oprit van de A20 naar de N219 een voertuig met Franse kentekenplaten een stuk spookrijden, waarna ze deze auto een stopteken wilde geven. Via de A20 en A12 ging het met zeer hoge snelheid richting Utrecht, waarbij de snelle Audi S3 uitliep op de politieauto. In Nieuwegein verlieten de inzittenden van de auto en vluchtten een tuin in. Vanuit de lucht zijn de agenten op de grond naar de verdachten geleid, waarna ze zijn aangehouden.

De reden voor hun extreme rijgedrag, met een snelheidsoverschrijding van meer dan 100%, is niet duidelijk. De twee wilden gisteren niet meewerken aan een alcoholtest en zitten nog vast. Aangezien de verdachten niet in het bezit zijn van een legitimatiebewijs heeft de politie hun identiteit nog niet vast kunnen stellen. Ze worden verder gehoord en zitten nog vast. De auto is in beslaggenomen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren