Politie informeert bewoners over inbraakgolf

In de periode van half oktober tot en met half december vonden er opvallend veel inbraken plaats in het gebied tussen Galecop, de A2 en de Batauweg. Er werd meer dan twintig keer ingebroken, of een poging daartoe ondernomen, in woningen en schuren. De politie hield verscherpt toezicht en surveilleerde opvallend en onopvallend in de wijk. De bewoners werd gevraagd alert en waakzaam te zijn op vreemde of verdachte situaties, personen of voertuigen.De politie heeft het initiatief genomen om begin deze maand een bijeenkomst te organiseren voor de bewoners die slachtoffer zijn geworden van de inbraken. Wijkchef Kini Homan en wijkagent Wietse Hamming van het politiewijkteam Nieuwegein informeerden de bewoners over de gang van zaken tijdens de inbraakgolf.De politie heeft o.a. extra en intensief gesurveilleerd met opvallende en onopvallende politievoertuigen, op de fiets en lopend. Alle aangiften zijn gescreend en geanalyseerd om zicht te krijgen op mogelijke verdachten en/of werkwijzen. Om diezelfde reden is een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd. Naast het inschakelen van Burgernet werden bewonersbrieven verspreid met informatie over de inbraken en wat de bewoners zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen door het nemen van preventiemaatregelen. Het bleek dat er vanaf half december geen nieuwe inbraken meer bijkwamen.
De uitgenodigde bewoners hadden veel waardering voor het initiatief van de politie om de bijeenkomst te houden. Het was voor hen belangrijk om hun verhaal kwijt te kunnen en daarnaast ervaringen uit te wisselen met andere buurtbewoners en/of lotgenoten. Ook de politiemensen waren positief over de uitkomsten van de bijeenkomst. Zij overwegen om slachtoffers van misdrijven vaker op deze wijze te informeren.
Preventiemedewerker Jan Poot beantwoordde vragen van bewoners op het gebied van inbraakpreventie en voorzag hen van advies. Voor meer informatie over het doelmatig beveiligen van uw woning, met onder andere goedgekeurd veiligheidsbeslag, kunt u terecht op www.politiekeurmerk.nl. Hier vindt u ook tips over inbraakpreventie. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren