PenAlty: Valse tonen

De grootste sportbond van Nederland, de KNVB, heeft maar liefst 1.2 miljoen leden. Die voetballers zijn verspreid over 3300 voetbalverenigingen, 135 daarvan spelen in de provincie Utrecht, drie in Nieuwegein.

Voor de Digitale Stad Nieuwegein schrijft Hein Nieuwoord wekelijks in strakke PenAlty’s, een seizoen lang, wat er voor opmerkelijks binnen en langs de lijnen gebeurt vanuit de D1 jongens van Geinoord, vaak herkenbaar voor de andere 1.199.985 miljoen leden van de KNVB. Deze week ‘Valse tonen.’

Hein: ‘Respect? Natuurlijk. Maar dan niet alleen voor, maar ook dóór de scheidsrechter. En assistent scheidsrechters. Want natuurlijk maken die fouten. En zeker, er wordt tegenwoordig helaas te snel en te heftig op hun gereageerd door spelers, trainers en toeschouwers. Uiteraard is het fantastisch dat ouders willen vlaggen en er mannen zijn die ondanks belachelijke verwensingen nog willen fluiten. Maar die leidsmannen zijn op amateur niveau helaas wel te vaak de oorzaak van veel ellende. Afgelopen zaterdag begon Geinoord D1 met een prima 8-1 overwinning bij DOS Holland Stichtse Boys Combinatie. Weinig eer te behalen voor de scheidsrechter, zou je cynisch kunnen zeggen. Fout! De arbiter was de beste man van het veld. Hem komt de eer toe. Want er zijn echt te weinig zuivere fluiters.’ Klik hier om naar de column PenAlty te gaan.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren