Open Jeugdtoernooi Rijnhuyse een succes

Afgelopen weekend is bij tennisvereniging Rijnhuyse het jaarlijkse Open Jeugdtoernooi van start gegaan. Voor de vierde keer op rij strijden kinderen uit Nieuwegein en omgeving om de hoofdprijs in hun leeftijdscategorie.

Het openingsweekend was een groot succes. “Dankzij het goede weer hebben we alle wedstrijden kunnen spelen en lopen we mooi op schema”, aldus toernooileider Raymond van de Peppel.
De organisatie merkt op dat het niveau van de tennissers dit jaar hoog is. Zo werden er maar liefst 19 super tie-breaks gespeeld. In een super tie-break spelen de kinderen om de winst van de partij. Wie het eerst tien punten heeft wint de wedstrijd. Dimeh Djahn Kanters heeft tot nu toe al zijn partijen met een super tie-break besloten. Hij zal komende week in zowel de jongens dubbel als de jongens enkel nog in actie komen.

Dit jaar doen er meer dan 250 kinderen mee. “De reden van dit succes is waarschijnlijk dat we benadrukken dat de deelnemers vooral plezier moeten maken”, aldus toernooileider Rick van Midde. “We zorgen ervoor dat de kinderen en jongeren zich ook naast de baan kunnen vermaken door bijvoorbeeld een voetbalveld, striphoek, Wii spelcomputer, tafeltennis- en airhockey tafel.” Voor aanstaande zaterdagavond staat er tevens een clinic op het programma waarbij de tennissers leuke oefeningen zullen doen onder leiding van de clubtrainers en een rolstoeltennisser.

Het toernooi wordt afgesloten op zondag 25 maart met de finaledag. In de middag zullen de winnaars worden gehuldigd en zal er een grootse verloting plaatsvinden. Iedereen is welkom om te komen kjiken.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren