Onze Nieuwegeinse Samenleving stelt vragen

De fractie van Onze Nieuwegeinse Samenleving is verontrust over de voortgang van de plannen voor de Nieuwegeinse binnenstad. In een gefaseerd proces heeft het College van B & W gewerkt aan een keuzeprogramma voor de inrichting van dit stedelijk centrum. In het slotdocument hiervan, tranche C, heeft het College keuzes kenbaar gemaakt en ter bespreking voorgelegd aan de raadscommissie Binnenstad. De raadscommissie heeft moeite met de wensen van het College van B & W ten aanzien van de inrichting van de binnenstad.

Het uitgangspunt voor het maken van deze keuzes was dat ernaar gestreeft wordt dat de gemeente niet meer dan € 45.000.000,– op het uiteindelijke plan bijlegt. Een uitgangspunt waar de gemeenteraad zich niet akkoord mee heeft verklaard, aldus Onze Nieuwegeinse Samenleving.

Naast andere fracties is Onze Nieuwegeinse Samenleving het met sommige van deze keuzes niet eens. Onder andere ten aanzien van het nieuwe theater De Kom, de bibliotheek en het poppodium krijgt de visie van het College van B & W geen raadsbrede steun.

In een brief vragen ex art 42 RvO inzake Ontwikkeling Binnenstad vraagt Onze Nieuwegeinse Samenleving of het College van B & W van plan is om voort te gaan op de ingeslagen weg, of om in goede samenspraak met de raad de plannen bij te stellen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren