Nieuwegeiner Wereldkampioen Beachvolleyball

Beachvolleyballer Alexander Brouwer en de Nieuwegeiner Robert Meeuwsen hebben zondag het wereldkampioenschap Beachvolleyball gewonnen. In augustus 2012 werd het duo ook al Nederlands Kampioen in Scheveningen. De twee waren in het Poolse Stare Jablonki in de finale de baas over de Brazilianen Ricardo Alex Costa Santos en Alvaro Morais Filho. Setstanden waren: 21-18, 21-16. Het is voor het eerst dat een Nederlands duo het beste van de wereld is.

Meeuwsen en Brouwer namen al snel een voorsprong, maar de Brazilianen kwamen middenin de set weer op gelijke hoogte. De Nederlanders wisten vervolgens toch weer een beslissende voorsprong te pakken. In de tweede set greep het duo ook snel een voorsprong, maar deze keer kwamen de Zuid-Amerikan niet terug. Op 20-16 werd het tweede matchpoint verzilverd. Het Nederlandse duo, als dertiende geplaatst in Polen, verraste door in de knock-outfase hoger ingeschaalde tegenstanders uit te schakelen. Ook stuurden ze hun landgenoten Nummerdor en Schuil naar huis.

Het duo noemde de overwinning na afloop ongelooflijk. “We hadden nooit gedacht dit te winnen”, stelde Brouwer. “Pas na het laatste punt konden we het geloven.” De twee versloegen in de finale hun held en voormalig olympisch- en wereldkampioen Santos. “Dit is een geweldig gevoel, we hebben goede teams verslagen”, zei de Nieuwegeiner aan de redactie. Meeuwsen begon zijn volleyballoopbaan bij het Nieuwegeinse Vrevok. Als 16-jarige debuteerde hij in de eerste divisie met het tweede team. Later speelde hij nog één seizoen bij NVC, de fusieclub van Vrevok en Nivoc. De laatste jaren heeft hij zich helemaal toegelegd op het beachvolleybal

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren