Nieuwegeiner aangehouden voor dubbele inbraak

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 31-jarige man uit Culemborg en een 34-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Beiden worden verdacht van inbraak in een winkel aan de Tollenstraat en aan de Markt in Culemborg.

De twee waren opgemerkt door medewerkers van de Regionale Toezicht Ruimte die beelden uitkijken van camera’s van de openbare ruimte. Omdat rond 24.00 uur een inbraakmelding van een inbraak in een winkel aan de Tollenstraat binnenkwam op de meldkamer, werd al snel duidelijk dat het één met het ander te maken had.

Er was een goed signalement van de twee verdachten en op de camerabeelden was te zien dat ze vanuit het centrum van Culemborg in de richting van het Jach waren weggereden op een scooter. Daar werden zij door agenten aan de kant gezet en gecontroleerd. Beide heren werden gecontroleerd en bleken in het verleden al eens voor diefstal te zijn veroordeeld. Onderzoek in de buddyseat leverde gestolen goederen op. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren