Nederlands Kampioenschap Kunstrijden

Op de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden, die gisteren in sporthal Galecop in Nieuwegein van start gingen, konden ‘s-avonds twee leden van K.R.C. “Rolling” het erepodium beklimmen. Nicole Wilkes eindigde met maar liefst negen juryoverwinningen op de tweede plaats in de categorie “Aspiranten B Dames Vrij Rijden”. Daarmee won zij voor K.R.C. “Rolling” een zilveren medaille. Brons was er weggelegd voor Resi van Gend die in de klasse “Pupillen B Dames Combinatie” als derde op het erepodium plaats kon nemen.

Voor de A-waardering (de technische uitvoering van de kür) kreeg Nicole 5.4, 5.6, 5.3, 5.3 en 5.3 van de vijfkoppige jury. De artistieke waardering (de zogenaamde B-waardering, waarbij gelet wordt op choreografie, muziek en originaliteit) leverde een nog hogere uitslag op: 5.6, 5.4, 5.5, 5.4 en 5.2

De Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden, waarvan de organisatie in handen is van de Kunstrolschaatsclub “Rolling” duren tot zondagavond. Volgens bondsofficials hangt er door de feestelijke aankleding van sporthal Galecop “een echte NK-sfeer”.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren