Moordenaar trouwt in gevangenis Nieuwegein

In de gevangenis van Nieuwegein is moordenaar Aad B. getrouwd. Het was voor het eerst dat in deze gevangenis een huwelijk werd gesloten.

 De Limburger Aad B. vermoorde in 2004 op gruwelijke wijze met Sylvia Voss, zijn toenmalige vrouw met wie hij in scheiding lag. Aad B. bond zijn vrouw vast op bed, plakte haar mond en neus af en stak haar negen keer in de buikstreek. Hij kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 18 jaar. B. is nu getrouwd met een bezoekvrijwilligster van de kerk. Bij het huwelijk waren enkele tientallen gasten aanwezig.

De ambtenaar van de burgerlijke stand van Nieuwegein, Fréderique van Dort, zegt dat ze twee ‘stapelverliefde’ mensen zag en dat ze heeft ingestemd omdat ook een gevangene mag trouwen volgens de wet. Wel is de ambtenaar van de burgerlijke stand verbaasd dat het stel onder deze omstandigheden is getrouwd.

 Zij wist niet van te voren wat de man had gedaan waardoor hij in de gevangenis zat. Volgens de directeur van de gevangenis, André Arendse komt het vaker voor dat gevangenen trouwen. In Nieuwegein was het nog niet eerder gebeurd. De nabestaanden van de in 2004 omgebrachte Sylvia Voss hebben geschokt gereageerd op het huwelijk dat 18 november dit jaar is voltrokken onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren