Kunstuitleen meets KCN – De keuze van Niny Zitman

In de reeks Kunstuitleen meets KCN exposeert vanaf 11 februari Niny Zitman haar keuze van een eigen kunstwerk in combinatie met een werk uit de collectie van de kunstuitleen.

Niny Zitman is al jaren lid van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein en over haar keuze voor deze expositie zegt zij: ‘Als beeldend kunstenares van 2-dimensionaal (schilderijen) werk was ik vast besloten voor deze expo een keuze te maken uit de 3-dimensionale collectie van de kunstuitleen. Mijn oog viel op een object van Bert Kelholt: liefde op het 1ste gezicht!’.

Het kunstwerk is een kleine kubus in brons met strakke diepe inkepingen. Het brons ziet er zeer verweerd uit wat een mooie kleurenschakering geeft. Het is prachtig lijnen- &kleurenspel! Kleur en lijn zijn uitganagspunten van haar werk. De keuze van een schilderij uit haar eigen oeuvre is een abstract werk gemaakt met de gemengde techniekenhoutskool, pastelkrijt & acrylverf. Het werk is een lijnen- & kleurenspel in roestbruin, oranje & phtaloblauw. Het schilderij, geïnspireerd op de spaanse kunstenaar Antoni Tapies, is ooit gemaakt voor een groepsexpositie bij het KCN ‘Mijn grote voorbeeld’. De keuze van Niny Zitman is te zien aan de Raadstede 27 bij de kunstuitleen tot 27 februari.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren