Kidskate enorm succes

Het is bijna 1 uur. Een hoop kinderen staan zondagmiddag te wachten bij sportcentrum David Lloyd totdat ze eindelijk de baan op mogen. Klokslag 1 uur stormen ruim 250 kinderen het beton van de Vechtse Banen op. De speaker heet ze welkom en ze wachten geduldig op wat komen gaat.
Speciaal voor de opening zijn er een aantal grote skate-opbstakels neergezet. Niemand minder dan de beste freestyle skater ter wereld, Sven Boekhorst, verzorgt de opening door een aantal spectaculaire sprongen te laten zien. De kinderen staan er met open mond naar te kijken. Sven vraagt ‘Zijn er mensen die mij nog even kunnen helpen?’ Al gauw staan er vijf kinderen op een rijtje bovenop het hoge skate-obstakel. Het is de bedoeling van Sven om een 720 (dubbele draai om z’n as) over de kinderen heen te springen. Uiteraard loopt dit plan gesmeerd en de organisatoren, die niets van deze sprong afwisten, halen opgelucht adem.
Voor de organisatie is de kidskate een groot succes geworden. Door de medewerking van bijna vijftig vrijwilligers liep de dag op rolletjes. Kinderen vermaakten zich opperbest bij alle onderdelen van de kidskate. Zo konden ze leren skaten onder het toeziend oog van instructeurs van Duo-sport en leerden vrijwilligers van de Utrecht Skate Parade de kinderen slalommen en remmen. De mensen van het KNSB Gewest Noord Holland-Utrecht stonden klaar met startpistool en elektronische tijdwaarneming om de sprinttijd op de vijftig meter tot op de honderdste van een seconde te meten.
Andere kinderen wisten zich uitstekend te vermaken bij de lessen streethockey of kregen stuntles van wereldkampioen Sven Boekhorst. Voor de mensen die even moe waren was er de kinderhoek waar het Wasgoeg theater ballonnen vouwde en het luchtkussen constant overbevolkt was.
De dag werd afgesloten met een heuse Elfstedentocht die erg serieus werd genomen door de deelnemers. ‘Moet ik echt helemaal naar Sneek, meneer?’ Na het aftellen stormden de kids de baan op voor hun Elfstedentocht. Fanatiek probeerden ze alle elf stempels zo snel mogelijk binnen te halen. Na afloop van de elfstedentocht werden alle kinderen gehuldigd met een medaille en kon er in de rollerdisco worden ontspannen met een glaasje ranja.
De kidskate zal naar alle waarschijnlijkheid ook volgend jaar weer op het programma staan. ‘We wilden minimaal honderd kinderen binnen hebben om het volgend jaar nog eens over te doen’, vertelt mede-organisator Ton Bothoff aan het eind: ‘250 kinderen schept bij ons de prettige verplichting om het volgend jaar nogmaals en misschien wel groter te organiseren.’
Foto’s van de kidskate zijn hier te bekijken.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren