Kennismakingsdag met BCN geslaagd

Op dinsdag 7 oktober heeft het Bewoners Collectief Nieuwegein (BCN) een eerste kennismakingsavond gehouden met inwoners van Nieuwegein. Ongeveer 20 aanwezigen waren op deze eerste dag afgekomen en ongeveer 15 genodigden waren niet aanwezig, maar hebben aangegeven het initiatief een warm hart toe te dragen en zich op enigerlei wijze in te willen zetten voor het BCN. Op een kaart van Nieuwegein is aangegeven uit welke wijken deze mensen komen en daarmee is een start gemaakt met het inzichtelijk maken van de reikwijdte van het BCN. Deze strekt zich inmiddels uit van Vreeswijk tot Galecop.

De avond kende een informatief gedeelte en een werkvorm. Tijdens het informatieve gedeelte werd uitgelegd wie BCN is en wat haar bestaansgrond is. Met de werkvorm werd door middel van de zogenaamde placemat methode opgehaald op welke manier de aanwezigen aankijken tegen de Ruimtelijke Ordening en het Wonen in Nieuwegein. Duidelijk werd dat “groen” een zeer belangrijk onderdeel was van de Ruimtelijke Ordening, maar ook werd gesproken over verkeer en de potentie van plekken als de Herenstraat en Rijnhuizen.

BCN heeft veel contacten gelegd en gebruikt de opgedane ervaring met de placematmethode graag vaker om de mening van de Nieuwegeiners ten aanzien van Ruimtelijke Ordening en Wonen op te halen. Onder andere om deze informatie te gebruiken in het overleg met de gemeente Nieuwegein. BCN is door de gemeente betrokken bij het opstellen van de woonvisie en de structuurvisie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren