Karosbrug vanaf donderdag 10 juli weer open

De Karosbrug, de voetgangersverbinding naar het centrum, is vanaf donderdag 10 juli weer open. Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de brug zonder risico weer in gebruik genomen kan worden. In het najaar krijgt de brug wel een extra onderhouds- beurt. Het college van B en W had eerder naar aanleiding van de problemen met de Karosbrug besloten om 220.000 euro uit te trekken voor onderzoek en reparatie van bruggen in de gemeente. De consequentie is dat de Karosbrug mogelijk tijdens deze werkzaamheden nog een keer wordt afgesloten. De verwachting is dan een week.

De brug werd op donderdag 27 maart afgesloten voor voetgangers en overige gebruikers nadat tijdens een inspectie aan het licht kwam dat de Karosburg gebreken vertoonde. Het was daardoor niet verantwoord om de voetgangersbrug nog langer in gebruik te houden.

Uit nader onderzoek is gebleken dat er voor de brug geen extra ondersteuning nodig is. De brug vormt in zijn huidige hoedanigheid geen gevaar voor de gebruikers en daarom heeft de gemeente de voetgangersverbinding vanaf donderdag 10 juli weer open gesteld.

De gemeente realiseert zich het ongemak voor de bewoners van de brugafsluiting van de afgelopen periode. Voor de gemeente heeft de veiligheid van het gebruik van de brug voorop gestaan. Zolang dat niet kon worden gegarandeerd, bleef de Karosbrug dicht. De Karosbrug vormt de verbinding over de AC Verhoefweg tussen de wijk Batau Zuid en het centrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren