Joyriding op dubbele snelheid

Op maandag 27 mei werd een jongen aangehouden die met dubbele snelheid met een auto door de bebouwde kom reed.

Rond 11.10 uur surveilleerden politiemensen in een onopvallende politiewagen in de omgeving van de Structuurbaan. Op de Structuurbaan zagen zij een automobilist met een snelheid van 100 km/u rijden, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt.

Zij gingen achter de auto aan en zagen dat deze op de Perkinsonbaan stopte. Toen de bestuurder kennelijk zag dat hij een stopteken van de politiemensen kreeg, reed hij met hoge snelheid weg. Daarbij maakte hij gebruik van het fietspad en van het trottoir, maar kwam vervolgens een stoeprand tegen. Doordat hij de stoeprand ramde, kwam de auto tot stilstand.

De vijf inzittenden kwamen daarop uit de auto. Daar niet direct duidelijk was wie had gereden, werden vier van hen aangehouden. Het ging om twee jongens van 15 jaar en twee jongens van 16 jaar, allen afkomstig uit Utrecht. Uit onderzoek bleek dat één van de 15-jarige jongens de auto had bestuurd. De anderen werden daarop heengezonden. De auto bleek niet het eigendom van de 15-jarige te zijn, maar van zijn broer. Hij had de auto zonder toestemming meegenomen.

Tegen de 15-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt voor de door hem gepleegde strafbare feiten.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren