Intentieovereenkomst met Ecobuildings CV

Het College van B&W van de gemeente Nieuwegein en Ecobuildings CV hebben een intentieovereenkomst getekend. Hierin spreken zij af de mogelijke samenwerking te onderzoeken bij de ontwikkeling van een kantoorgebouw in de zuidoost hoek van de binnenstad, naast het Zuidstedeviaduct.

In het Integraal Ontwikkelingsplan Binnenstad (IOB) is op deze locatie de ontwikkeling gepland van twee slanke torens op twee gemeenschappelijke benedenverdiepingen. Eén toren is twintig lagen hoog en één toren heeft 22 verdiepingen. De torens vormen een eenheid en hebben een centrale in- en uitgang, die een bijzondere uitstraling gaat krijgen. Zowel de onderste bouwlaag als de in- en uitgang voegen kwaliteit toe aan het openbaar gebied. Onder de torens komt een parkeerkelder die deel gaat uitmaken van de parkeervoorziening voor de hele binnenstad. In totaal is ruim 28.000 m2 kantoren gepland in deze zogenoemde ‘Palmtorens’. Een deel daarvan kan eventueel uitgewisseld worden met een woonfunctie.

Ecobuildings is een nieuw opgerichte samenwerking tussen drie marktpartijen die hun krachten bundelen speciaal voor deze ontwikkeling, te weten: Ecostream Beheer BV, Inno Hofdijk BV en Aannemingsmaatschappij J.P. van Eesteren BV. Ecobuildings wil een kwalitatief hoogstaand gebouw ontwikkelen. De deelname van Ecostream (waarvan energieadviesbureau Ecofys onderdeel is) in de samenwerking geeft aan dat energie een belangrijk onderdeel is. Ecobuildings streeft naar realisatie van een uniek project op het gebied van duurzaam bouwen en exploiteren. Dit zal tot uiting komen in gebouwontwerp, materiaalgebruik en de toepassing van duurzame energetische concepten. Deze ambitie sluit goed aan bij die van de gemeente Nieuwegein in het algemeen en die van het project Binnenstad in het bijzonder. De gemeente Nieuwegein streeft naar een substantiële bijdrage aan de milieuverbetering en duurzaamheid op lange termijn. Bij de herontwikkeling van de binnenstad wordt daarom een hoog ambitieniveau voor wat betreft milieu en duurzaam bouwen nagestreefd.

De komende maanden gaan Ecobuildings en de gemeente Nieuwegein de intenties uitwerken en onderzoeken of er een vervolg aan kan worden gegeven in de vorm van een definitieve samenwerking.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren