Gemeente Nieuwegein laks met haar Email antwoord

Webdam, een initiatief van GemeenteWeb, heeft onlangs onderzoek gedaan naar de reactietijd van gemeenten op een vraag per Email. De resultaten zijn zowel positief als negatief: 40,4% van alle gemeenten reageerden binnen een dag, maar 28,5% reageert niet of nauwelijks en daar hoort ook de gemeente Nieuwegein bij!

Aan alle gemeenten werd per email de volgende vraag gesteld: ‘Geachte mijnheer, mevrouw, Wij willen graag aan de slag met het realiseren van een aanbouw aan onze woning. Wij hebben begrepen dat wij daarvoor een vergunning nodig hebben.

Kunt u ons aangeven hoe dit werkt? Alvast bedankt voor de informatie. Met vriendelijke groeten, J.P.J de Wilde’

Bij de meting vanuit Webdam is de volgende verdeling in tijd aangehouden: reactie dezelfde dag, binnen 2, 3, 4 en vijf dagen, tussen 6 en 8 dagen en na 8 dagen. Hierbij is uitgegaan van werkbare dagen. In totaal hebben gemeenten daarmee anderhalve week de tijd gekregen om te reageren op de vraag. Ook werd bekeken of een gemeente een zogenaamde ‘ontvangstbevestiging’ verstuurde en of deze inhoudelijk voldoende was. De gemeente Nieuwegein zond geen auto-response voor de ontvangst van de vraag en reageerde later dan de 8 dagen. Hiermee kwam zij op de 17e plaats van onderen van alle gemeenten!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren