Geinig dagboek 17

Een bezoek brengen aan een van de gezelligste voetbalclubs van Nederland is geen straf. Renswoude is namelijk genomineerd geweest voor deze bijzondere onderscheiding maar liep op het laatste moment deze eretitel mis. Desondanks was het ook nu weer gezellig toeven op sportpark De Hokhorst waar Geinoord en de thuisclub de punten broederlijk deelden. Die 1-1 was een terechte uitslag hoewel we met wat meer zorgvuldigheid in de laatste voortzetting ook nog drie punten hadden kunnen wegslepen uit Renswoude.

Langs de lijn was het tussen tal van Geinoord-supporters (weer in grote mate aanwezig) ook gezellig toeven. Zo kon ik tal van leden die op de nieuwjaarsreceptie een onderscheiding hebben gekregen, nu persoonlijk feliciteren. Achtereenvolgens drukte ik de hand van John Maat, Peter Meijers en Gerard van Vliet die weer druk in de weer was met zijn fototoestel en voor rust de fraaie openingstreffer van Jesse op de gevoelige plaat kon vastleggen. Helaas voor Geinoord stond het drie minuten later al weer 1-1 toen de thuisclub bij de tweede paal vrij kon inkoppen. Maar eerlijk gezegd had de sympathieke club van voorzitter Jan Hardeman ook wel een puntje verdiend.

Tegen de fysiek sterke maar nogal trage defensie van de thuisclub zou onze snelvoetige spits Vincent Griffioen misschien nog wel een gaatje hebben kunnen vinden maar hij moest vanwege een schorsing langs de kant toekijken. De formatie van coach Rudy Jansen kon ook nu geen tekort aan inzet verweten worden maar zorgvuldigheid in de combinaties blijft een kwetsbaar punt. Misschien kan komende zaterdag tegen AH ‘78, wanneer scheidsrechter Jesse Knetsch uit Wijk bij Duurstede het beginsignaal heeft gegeven, meer overtuiging gelegd worden in de opbouw.

Deze zaterdag begon voor mij ook met een gelijkspel, namelijk de 2-2 van mijn kleinzoon Guus op het sportpark van Delta Sports. Hij moest het opnemen tegen de ploeg waarin de zoon van Jeroen Lubbers, voormalig topscorer van Geinoord, speelt en waarvan Jeroen leider is. We wensten elkaar voor het wedstrijdje succes en het prestigeduel eindigde dus onbeslist. In ieder geval ben ik blij dat de voetballerij weer in volle omvang begonnen is en dat we weer lekker langs de lijn kunnen vertoeven.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren