Geinig dagboek 13

Na een absentie van twee weken nu weer een dagboek. Een vakantie naar Ameland heeft verhinderd dat ik de spannende derby tegen JSV moest missen, het is vreemd wanneer je op zaterdagavond laat de uitslag op teletekst moet lezen zonder te weten wat zich allemaal op sportpark Galecop heeft afgespeeld. In ieder geval was het volgend vriend en vijand een schlemielige nederlaag voor onze jongens die zeker niet het mindere van het spel hadden. Dat kan ook gebeuren in voetbal. Dat hebben de tegenstanders van FC Utrecht de laatste weken ook ondervonden. Ze waren vaak gelijkwaardig maar toch pakte ‘mijn’ FC zowaar twaalf punten uit de laatste vier duels tegen Heerenveen, ADO, Heracles en NEC. Zondag komt PSV op bezoek!

De thuiswedstrijd van Geinoord tegen de studenten van Odysseus heb ik zaterdagmiddag helaas aan me voorbij moeten laten gaan vanwege een belangrijke familiegebeurtenis. Gelukkig heb ik altijd de beschikking over enkele contactmensen die Geinoord een goed hart toedragen. Jammer genoeg hadden ze sombere berichten in petto: een 0-3-nederlaag. Dat komt hard aan want tegen de studentenploeg uit Utrecht waren de verwachtingen vooraf positief.

Onze trainer moest met een geimproviseerd elftal aantreden die tot de rust de 0-0 kon vasthouden. Daarna ging het mis, en liepen de bezoekers uit naar een grote zege. Scheidsrechter Post uit Den Haag stuurde ook Nick Marchal nog weg met een rode kaart na een opzettelijke handsbal, zodat we een negatieve reeks van rode kaarten in de laatste vijf duels hebben voortgezet.

Positief was dat Ferry de Vries in het laatste kwartier zijn rentree makte na een langdurige absentie. Ook een mooie gebaar was dat onze clubleiding de familie Hazendonk had uitgenodigd vanwege het trieste verlies van Jan die anderhalve week geleden op veel te jonge leeftijd van 52 jaar is overleden. Er was voor hem een minuut stilte en er werd met rouwbanden gespeeld voor de man die lange tijd een vaste waarde was in ons eerste elftal en daarna bij de veteranen tot voor kort nog actief was. Ik had de eer om hem geregeld te mogen fluiten in het befaamde vijfde team van Jan Lenten die helaas ook niet meer onder ons is.

Tenslotte is er nog enig clubnieuws. Het bestuur gaat in beroep tegen de schorsing van Niels Maat die door de tuchtcommissie voor zeven duels op non-actief is gesteld. Ook zal bezwaar aangetekend worden de uitspraak dat het duel Valleivogels-Geinoord overgespeeld moet worden. Dit duel staat voor december nog op de rol evenals de uitwedstrijd tegen Woudenberg, voor komende zaterdag. Daarna zal de winterstop zijn intrede doen, mogelijk voor velen een mooie periode van bezinning!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren