Florie/Vrevok wint eenvoudig van Lycurgus

De heren van Florie/Vrevok behaalden gisteravond een eenvoudige overwinning op Lycurgus. Met Rick Wiltenburg als beste man had de ploeg van Michel Everaert geen kind aan de Groningers, 3-0.

Vrevok begon met Richard de Kogel, Sasa Rendic, Frank Magnee, Björn Peijnenburg, Sander Mulder, Rick Wiltenburg en libero Niels Plinck. Uiteindelijk zouden deze zeven spelers de hele wedstrijd binnen de lijnen blijven. Bij de eerste technische time-out in de eerste set keek Vrevok nog wel tegen een kleine achterstand aan, 6-8, maar niet veel later stond het alweer 14-11. Vooral Rick Wiltenburg was in deze fase goed op dreef. Nadat de Groningers, met Marc Lentelink in de basis, terugkwamen tot 14-14 moest Michel Everaert gebruik maken van een time-out. Die rustpauze deed Vrevok goed, want meteen liep de ploeg uit naar 18-14. Maar even zo snel werd het toch weer 18-17 en leek Lycurgus in de wedstrijd terug te komen. Een mindere pass bij de gasten zorgde er echter voor dat Vrevok voor de derde keer een gaatje sloeg, maar deze nu niet meer uit handen gaf, 25-19.

Lycurgus begon beter aan de tweede set en nam een 0-2 voorsprong. Maar bij 5-5 waren beide ploegen weer in evenwicht en vanaf dat moment ging Vrevok het spel dicteren. Een opslagserie van Rick Wiltenburg bracht de thuisploeg ineens op 10-5. Vrevok bleef Lycurgus onder druk houden. Ook verdedigend zat het goed in elkaar waarbij vooral Sander en Niels de onmogelijkste ballen met kunst- en vliegwerk van de grond haalden. Via 16-8 en 21-13 won Vrevok tenslotte de tweede set na een service-ace van Sasa met 25-15.

Veel ophef onstond er in de derde set bij de stand 5-3 voor Vrevok. Tijdens de ralley ontdekte schrijfster Henny van de IJssel dat de verkeerde speler van Lycurgus had geserveerd. Nadat Vrevok het punt scoorde en de stand dus 6-3 werd, kwam er een protest over de onrechtmatigheid aan de kant van Lycurgus. Official Wim Rooijakkers en het arbitrale duo Betty van Dijk en Rene Bosch moesten hemel en aarde bewegen om het verzet van Lycurgus-coach Loek Hagendoorn te breken. Uiteindelijk ging het bordje dan toch naar 7-3. Vrevok liet zich niet van de wijs brengen door het langdurige protest en liep onder aanmoedigingen van het enthousiaste publiek steeds verder uit. Na 14-6 werd het nog wel 16-11, maar daarna drukte Vrevok, met een veelscorende Björn voorop, definitief door, 25-16.

Door deze overwinning is Florie/Vrevok op de ranglijst opgeklommen naar de vierde plaats met 5 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week zaterdag 30 oktober staat om 20.00 uur in sporthal Merwestein in Nieuwegein de ontmoeting met Orion op het programma.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren