FC Utrecht-spelers on Tour door Nieuwegein

FC Utrecht on Tour is in Nieuwegein dezer dagen. Nadat negen FC Utrecht-spelers zondagmiddag aan de Beddenrace deelnamen – én die glansrijk wonnen – bezochten dinsdag 15 september vier FC Utrecht-talenten basisschool De Toonladder. Darren Rosheuvel en Sylla Sow waren op de locatie Galecop, terwijl Patrick Joosten en Ali Ulusoy locatie Zuilenstein bezochten.

Op zaterdag 19 september is FC Utrecht op Lijfstyle, een tweejaarlijks gezondheidsevenement dat georganiseerd wordt door de vier gezondheidscentra in Nieuwegein, samen met Bibliotheek De Tweede Verdieping, MOvactor, SportID, gemeente Nieuwegein, winkelcentrum Cityplaza, Saltro, Vialente, Surplus, het St. Antonius Ziekenhuis, Dietheek, GGD en de wijkplatforms. Het doel van Lijfstyle is om de fysieke en mentale gezondheid van de inwoners van Nieuwegein te bevorderen. De mascottes van FC Utrecht zijn van de partij om samen met de kinderen te gaan ‘speedschieten’.

Maandag 21 september zal het OldStars-team van FC Utrecht op Sportpark Galecop een wedstrijd spelen. De aftrap is om 10.00 uur. De OldStars-ploeg van JSV Nieuwegein zal dan de tegenstander zijn van het zestigplussersteam van FC Utrecht.

Op dinsdag 22 september zullen spelers van GC Utrecht met de leerlingen uit groep 5 en 6 van de Koningin Julianaschool in gesprek gaan over het belang van gezondheid, goed eten en voldoende beweging. Na afloop van de vragenrondjes worden de schoolbanken verruild voor het plein en gaan de voetballers van FC Utrecht een potje spelen met de kinderen uit Nieuwegein.

Jeugdspelers van SV Geinoord krijgen op woensdag 23 september een uitdagende, inhoudelijke voetbalclinic aangeboden. Er wordt onder meer twee-tegen-twee, één-tegen-één en een partijspel gespeeld. Tussen de oefenvormen door wordt in de kantine van SV Geinoord door spelers van FC Utrecht een presentatie gegeven over sportiviteit en respect. Na de tweede reeks voetbaloefeningen geven de FC Utrecht-voetballers tijdens een heuse persconferentie antwoord op de vragen van de talentjes uit Nieuwegein.

Na twee weken door door Nieuwegein te hebben getourd, worden de rollen op zaterdag 26 september omgedraaid. Dan komen de mensen bij wie FC Utrecht is geweest in Nieuwegein op bezoek bij FC Utrecht-SC Cambuur. Die Eredivisiewedstrijd geldt als afsluiting van FC Utrecht on Tour in Nieuwegein.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren