Extreem weer lijkt vooralsnog flinke bui

Het aangekondigde extreme weer lijkt donderdagavond nergens tot grote problemen te hebben geleid, ook in Nieuwegein niet. Althans: In Nieuwegein is donderdagavond bij zo’n 5000 huishoudens de stroom uitgevallen. Oorzaak van de storing is blikseminslag. De storing begon rond 21.15 uur, toen de bliksem in een transformatorhuisje aan de Utrechthaven sloeg. Daardoor viel in verschillende wijken de elektriciteit uit, waaronder het centrum, Wijkersloot, Plettenburg en Vreeswijk. Monteurs van Stedin proberen de storing op te lossen. De netbeheerder denkt dat de storing pas in de loop van de nacht op te lossen.

De regen trok aan het begin van de avond vanuit het zuiden het land binnen via Zeeland en Limburg, waarna het regengebied verder landinwaarts naar het noorden trok. Het KNMI trok de waarschuwing voor extreem weer (code oranje) donderdagavond rond 21.00 uur in. De onweersbuien vielen boven Nederland snel uiteen, aldus een woordvoerster. Code geel voor gevaarlijk weer blijft nog geldig in verband met de zware regenval.

De KNMI-woordvoerster kon nog geen goed beeld geven of het daadwerkelijk heel slecht weer is geweest. ”We doen dat op basis van metingen.” Die gegevens heeft het instituut vrijdag ter beschikking. Piet Robbers uit Nieuwegein maakte voor ons enkele foto’s vanaf de Hooiersweide van de donkere wolken die van Nieuwegein in enkele minuten in een spookstad maakte. Klik op het cameraatje voor de foto’s.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren