Eis: 20 jaar cel voor gevangenismoord Nieuwegein

Tegen de verdachte van de gevangenismoord in Nieuwegein is 20 jaar celstraf geëist. De 31-jarige Oswaldt D. wordt ervan beschuldigd dat hij juli vorig jaar een medegevangene heeft doodgestoken na een ruzie over de betaling van softdrugs.

De zitting ging vooral over de vraag of er sprake is geweest van voorbedachte rade. Volgens het OM is dat zeker het geval omdat de verdachte wraak wilde nemen na een vechtpartij eerder op de dag, waarover hij bewust had gezwegen. Hij zocht het slachtoffer ‘s avonds op met een geprepareerd bestekmes (scherp gemaakt en van een grip voorzien) en stak hem in zijn hart.

D. was maandag zelf aanwezig bij de zitting. Hij zei dat hij spijt heeft van wat hij de familie van het slachtoffer heeft aangedaan en dat het niet zijn bedoeling was het slachtoffer te doden. Zo’n veertig nabestaanden van het 23-jarige slachtoffer uit Nieuwegein waren ook in de rechtszaal. “Niemand had het recht zijn leven af te pakken”, zei een zus van de Nieuwegeiner.

Advocaat Yehudi Moskowicz claimt namens de nabestaanden in totaal 160.000 euro bij de verdachte voor de geleden immateriële en materiële schade.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren