Burgernetacties in Nieuwegein

Het eerste halfjaar van 2011 is in Nieuwegein 38 Burgernetacties opgestart. In 23 keer was een vermissing de reden voor een actie. In 13 gevallen ging het om een heterdaadsituatie en 2 maal betrof het een preventief/informatief bericht.

Zo werd donderdag 7 april heeft de politie Burgernet ingezet op zoek naar een auto. Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongetje op de Otterweide door een man was mishandeld. Direct daarna kwam de melding binnen dat rond de zelfde locatie een vrouw van haar auto was beroofd. Dat bleek om dezelfde verdachte te gaan. Agenten gingen met spoed ter plaatse, terwijl andere agenten in de omgeving naar de vluchtende verdachte uitkeken. Een centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie.

Na twee minuten werd de Burgernetactie beëindigd. De verdachte, een 47-jarige man uit Den Haag, was inmiddels door agenten van het Korps Landelijke Politiediensten ter hoogte van Utrecht op de Rijksweg A12 aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren