Binnenkort zwemmen in de Nedereindseplas?

Iedereen die Rick’s wegrestaurant kent weet wat ‘de Put van Weber’ betekent: Stank en vervelende geurtjes. Ook de inwoners van de wijk die op een gegeven moment is gekomen op de plaats, waar in de zestiger en zeventiger jaren het restaurant heeft gestaan, weet van de stank. De Nedereindseplas, een voormalige stortplaats, is medio jaren negentig aangelegd voor ondermeer waterrecreatie. Kort voor de officiële opening, in 1996, bleek dat onder water allerlei obstakels aanwezig waren. Vreemd? Nee toch? De plas werd toen onmiddellijk voor waterrecreatie gesloten tot nu toe. Het was te gevaarlijk om te duiken en te zwemmen, onder andere ivm. ziekenhuis- en ander chemisch afval.

Na jarenlang getouwtrek tussen Mourik, Provincie Utrecht, en het recreatieschap Stichtse Groenlanden heeft de Provincie het voortouw genomen om de impasse te doorbreken om de Nedereindseplas weer toegankelijk te maken voor waterrecreatie. Als het meezit kan er in 2007 uiteindelijk gezwommen worden want de Provincie wil 2,8 miljoen euro steken in het afdekken van de gevaarlijke onderwaterbodem en het veilig maken van de diverse taluds. Uhm, zou U er willen zwemmen? Of is nu de tijd rijp dat niemand in Nieuwegein de term ‘De Put van Weber’ kent!

De ‘Put van Weber’ is nu van de gemeente Utrecht na de gemeentelijk herindeling en lijkt het wel dat de plannen voor de bouw van zo een 5000 huizen in de polder Rijnenburg een plek voor recreatie nodig heeft. Ten koste van wat?

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren