Annita van Doorn tweede bij NC shorttrack

Na de winst van vorige week tijdens de Nationale Competitie shorttrack in Leeuwarden, presteerde Annita van Doorn opnieuw uitstekend tijdens de derde Nationale Competitie shorttrack in Groningen over 1000 meter. De Nieuwegeinse shorttrackster eindigde als tweede bij de dames senioren. Vorige week in Leeuwarden was de winst op de 1500 meter nog enigszins te danken aan de afwezigheid van enkele sterke concurrenten. Echter ditmaal stonden er meer dames aan de start. Met een tweede plaats in de voorronde kwalificeerde Annita van Doorn zich voor de halve finale. In deze rit plaatste de Nieuwegeinse zich ruim voor de A-finale (om plaats 1 tot en met 4) door winst op onder meer kernploeglid Melanie de Lange.

In de finale moest Annita het opnemen tegen drie clubgenoten die alle drie deel uitmaken van de kernploeg. Er werd direct hard van start gegaan, waarna de shorttrackster van Schaats Vereniging Utrecht op de vierde plaats lag. Inhalen was onmogelijk, daar het tempo hoog werd gehouden en de drie clubgenoten geen enkel gaatje lieten vallen. Terwijl de race vorderde kon Annita echter doorschuiven naar de derde positie. Liesbeth Mau Asam kwam als eerste over de streep, gevolgd door Maureen de Lange en Annita van Doorn. Mau Asam kreeg echter een diskwalificatie voor een foute inhaalactie, waardoor Annita van Doorn als tweede eindigde. Ook in het tussenklassement over drie wedstrijden neemt de Nieuwegeinse de tweede positie in beslag. Fiona van Doorn eindigde in dezelfde categorie als elfde.

De junioren verreden in Groningen een 1000 meter. Bas van der Ploeg reed uitstekend en eindigde als negende. Ilona Siersma eindigde bij de meisjes junioren als negende en Annemieke Verbeek als twaalfde. De aflossingsteams van de jongens en meisjes junioren van Schaats Vereniging Utrecht behaalden beiden de finale. De meisjes eindigden als derde achter de teams van Zuid-Holland en Groningen. De jongens vochten met het team van Groningen om de derde plaats, maar eindigden net als vierde.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren