Aardbeien-appeltaart

Aardbeien over die net iets minder zijn geworden? Bak er deze lekkere vruchtentaart van. Warm als toetje of afgekoeld bij de koffie of thee. Nodig voor ca. 10 punten
100 g bloem
50 g witte basterdsuiker
75 g boter
1 theelepel vanillesuiker
snufje zout
ca. 300 g aardbeien
3 appels, middelgroot
1 eetlepel custardpoeder
1 eetlepel suiker
snufje kaneelpoeder Extra: een ronde taartvorm Ǿ 23 cm (bv. een boterkoekvorm); deegroller Kneed bloem, suiker, boter, vanillesuiker en zout met de hand of met een mixer tot een samenhangend deeg.
Zet het tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180ºC.
Beboter de vorm en bestuif deze met wat bloem.
Was de aardbeien en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de vruchten in stukjes.
Was de appels en rasp ze (met schil) op een grove rasp tot op het klokhuis. Hou aardbeien en appelrasp gescheiden.
Haal het deeg uit de koelkast.
Bestuif een werkvlak en de deegroller met bloem.
Druk het deeg eerst stevig uit met de handen en rol dan verder uit met de deegroller tot een vrijwel ronde plak, die net wat groter is dan de bakvorm.
Maak het deeg los van de ondergrond met een pannenkoekmes en sla het voorzichtig rond de deegroller.
Breng het snel boven de bakvorm en rol het van de deegroller af in de vorm.
Druk het op zijn plaats en maak de randen iets dikker door het overstekende deeg er tegenaan te drukken.
Strooi het custardpoeder en de helft van de eetlepel suiker over de bodem.
Verdeel de aardbeien over de bodem en bedek ze met het appelrasp.
Strooi het snufje kaneel en de rest van de suiker over de appel.
Zet de vorm op het rooster midden in de oven.
Bak de taart in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar. Gebak
Voorbereiden ca. 25 minuten
Bereiden ca. 25 minuten Tip
Uitgerold zandtaartdeeg scheurt vrij snel als het overgebracht moet worden in de vorm. Daarom wordt het losjes om de deegrol gelegd om het over te brengen, maar desondanks scheurt het nog vaak.
Een andere manier om het deeg in de vorm te krijgen is om het gewoon met de handen en vingers in de vorm uit te drukken. Het wordt dan wel minder glad en gelijkmatig verspreidt. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren