Aanhoudingen voor gewelddadige straatroof

In de uitzending van Bureau Hengeveld van 12 februari besteedde de politie aandacht aan een mishandeling en beroving van een 16-jarige jongen, die op zaterdag 1 februari plaatsvond. Naar aanleiding van meerdere tips heeft de politie op dinsdag 18 maart twee verdachten aangehouden.

Op zaterdag 1 februari fietste een 16-jarige jongen uit Nieuwegein samen met zijn zusje van 11 jaar vanuit IJsselstein naar Nieuwegein. Rond 19.00 uur werden zij op het fietspad langs de Hollandse IJssel, aan het Parkhout in Nieuwegein, door een groepje van ongeveer vijf jongens tegengehouden. Zij werden beiden van hun fiets getrokken, maar het zusje slaagde erin weer op haar fiets te springen en ervandoor te gaan om hulp te halen. De 16-jarige jongen werd mishandeld en van zijn fiets en telefoon beroofd. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie besteedde op woensdag 12 februari in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht aan deze zaak. Dat leverde meerdere tips op. De recherche ging daarmee verder met het onderzoek. Dat leidde op dinsdag 18 maart tot de aanhouding van twee 14-jarige jongens uit Nieuwegein. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige straatroof. De twee zijn in het politiebureau vastgezet.

De politie zet het onderzoek naar de overige verdachten voort. Daarom wordt aan getuigen en aan mensen die menen te weten, wie er nog meer bij de gewelddadige straatroof waren betrokken, contact op te nemen met de politie in Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren