Lifeliner5 vervoert ic-patiënt van St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein naar Münster

De Lifeliner5, de traumaheli die speciaal voor het transport van Corona-patiënten actief is, heeft zondagmiddag 5 april jl. een IC-patiënt van de IC in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein naar een IC locatie in Münster (Duitsland) overgebracht. De bemanning heeft de patiënt met speciale kleding naar de helikopter gebracht.

Bij het ziekenhuis is sinds kort een speciale plek ingericht waar de helikopter kan landen. Om dat veilig te laten verlopen zetten BOA’s van de gemeente de naastgelegen weg en het fietspad af. Dat leidde tot een flinke opstopping van fietsers, waardoor uiteindelijk tientallen mensen stonden te kijken.

De helikopter vloog eerder vandaag ook al naar Duitsland om een patiënt van het ziekenhuis in Den Bosch over te brengen. Het is onduidelijk waarom de patiënt is overgebracht naar Duitsland. Het kan zijn dat de capaciteit zijn maximum heeft bereikt in Nieuwegein. In het St. Antonius Ziekenhuis liggen 87 Corona-patiënten, van wie 31 op de IC. (Cijfers 5 april 2020)

Foto van de Lifliner5 langs de Doorslag door: Zulu 010

Vermiste en gevonden dieren week 15

VERMIST                                                                                                                                                                                                     

  • Melding 1582080, 1-4-2020, Kat Belya, kater ongecastreerd, niet gechipt, CYPERS GRIJS-ZWART met WIT, Grijs om de ogen, wit snoetje, witte borst, kraag, witte buik, poten wit, grijs gestreept op de rug en een cyperse staart. Graaf Rupertlaan – Nieuwegein (Fokkesteeg).
  • Melding 1581885, 31-3-2020, Kat, Kruising, Micky/ Poes, poes gesteriliseerd, gechipt, ZWART, Kleine zwarte poes en ze loopt mee. Oude Sluis – Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk).
  • Melding 1581802, 31-3-2020, Kat Frits, poes gesteriliseerd, gechipt, CYPERS GRIJS-ZWART, Grijs gestreepte, slanke poes. Haar neus/mondje is iets lichter. Luistert naar Frits, Fritsie of Fritsje., Veldhoeve – Nieuwegein (Blokhoeve).
  • Melding 1580484, 28-3-2020, Kat Moses, kater gecastreerd, gechipt, CYPERS GRIJS-ZWART met WIT, Grijs gestreept met een wit snoetje, witte borst, witte buik, witte poten waarvan links voor een grijs vlekje en een donkere staart. Sperwerlaan – Nieuwegein (Doorslag).
  • Melding 1580299, 28-3-2020, Kat Yp, poes gesteriliseerd, gechipt, WIT met ZWART, Wit met roze oortjes, zwart staartje, een zwarte tekeningen op het kopje en rug en ze is schuw. Harpij – Nieuwegein (Doorslag).

GEVONDEN                                                                                                                                                                                                  

  • Melding 1581931, overleden 2-4-2020, Kat, ritnr. 19498, GRIJS met WIT, Grijs op het kopje om de ogen, neus grijs, grijze oren, grijze vlek in de nek. Wit bekje, witte borst, rug grijs cypers, donkere pootjes en grijs cyperse staart. ’s-Gravenhoutseweg – Nieuwegein (Fokkesteeg).
  • Melding 1580610, 1-3-2020, Kat, ZWART met WIT, Zwart met een wit snoetje met zwart vlekje op de kin, witte borst, een zwarte vlek tussen de voorpoten en witte poten. Bernhardstraat – Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk).

 

Mocht u meer weten, neem dan contact op met:

Manuela de Coo
Amivedi Meldpunt Nieuwegein/Lopikerwaard
Tel.: 088 – 0064674
nieuwegein@amivedi.com

Nieuwegeiner overleden op Cruiseschip Zaandam

De 72-jarige Albert Slagmolen uit Nieuwegein is, zoals zaterdag bekend geworden, afgelopen week overleden op het cruiseschip Zaandam van de Holland America Line (HAL). Waarschijnlijk aan Corona. Ook drie andere passagiers zijn overleden en acht anderen zouden besmet zijn met het virus. Het is onbekend of daar ook Nederlanders bij zitten.

Cruiseschip de Zaandam vertrok zaterdag 7 maart met 1800 passagiers vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires voor een rondreis door Zuid-Amerika. De Nieuwegeiner was samen met zijn jongste broer een rondreis aan het maken toen hij waarschijnlijk Corona kreeg. Hij overleed een week geleden aan boord van het cruiseschip en ligt sindsdien in een gekoelde kist. Aan boord van het cruiseschip zitten nog eens 19 andere Nederlanders.

Na een lange zoektocht om ergens te mogen aanmeren, mocht het cruiseschip Zaandam uiteindelijk afgelopen woensdag afmeren in de haven van Port Everglades in Florida (Amerika). Alle opvarenden, behalve de passagiers die in quarantaine zitten zijn van boord gehaald. De passagiers in quarantaine moeten twee weken op het cruiseschip blijven.

Volgens tv-programma Hart van Nederland dreigt Albert Slagmolen nu in Florida gecremeerd te worden. Via een telefoontje kregen de nabestaanden dit te horen, zonder enig overleg. De familie vindt dit onbegrijpelijk en zijn radeloos. Zij willen normaal afscheid kunnen nemen.

Ton’s beeldverslag

Zomaar ergens in Nieuwegein. Je loopt, je ziet, je fantaseert. Over dingen, personen, gebeurtenissen of wat dan ook. De één legt het vast in een foto, een ander met woorden. Niet zomaar woorden, maar allemaal zijn ze gelijk. Er is geen hoofdletter te bekennen bij de Nieuwegeiner Ton de Gruijter. Geen woord staat boven een ander. Ton is dichter. Hij doet er in deze dagen ook een foto bij.

Ton: ‘laten we elkaar in nieuwegein bijstaan. dagelijks een beeld met gedicht. als we niet naar buiten kunnen, halen we buiten naar binnen toe. ik probeer in deze moeilijke tijd, deze blijf-thuis periode een beeldverslag te maken van mijn fietsrondje. een keer wat anders voor de lezers. natuurlijk wel met een gedicht.’

Vandaag de dertiende, de klokken aan de Koningfazant in: Ton’s beeldverslag.