Schennispleger Olsterveste herkend in de media en opgepakt

De politie heeft op donderdag 24 januari een 28-jarige man uit Vianen aangehouden, die wordt verdacht van schennispleging op de Olsterveste in de wijk Fokkesteeg Nieuwegein.

Drie kleine kinderen werden in een steeg bij de Olsterveste in Nieuwegein opgeschikt door een onbekende man die zijn geslachtsdeel liet zien. In het onderzoek dat volgde, werd ook gebruikgemaakt van het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld en diverse andere lokale media.

De man werd eerst opgeroepen zich te melden bij de politie. Omdat dit niet gebeurde, werden in een volgende uitzending bewakingsbeelden getoond waar de verdachte op te zien was. Dit resulteerde in meerdere tips van mensen die de man herkenden. De recherche heeft de verdachte aangehouden, hij zit op dit moment vast.

De recherche heeft de zaak in onderzoek en bedankt iedereen die actief informatie met de politie heeft gedeeld.

Video: Koning Willem-Alexander opent Tech Campus in Nieuwegein

De Tech Campus van het ROC Midden-Nederland in Nieuwegein heeft vandaag hoog bezoek gekregen. Koning Willem-Alexander kwam langs om het gloednieuwe gebouw aan de Harmonielaan officieel te openen. De koning liet zich uitgebreid bijpraten door de leerlingen over de technische opleidingen die zij volgen en sommigen kregen zelfs hun eerste diploma uitgereikt door de koning zelf.

Onze royalty-videograaf Bart van Rooijen hadden wij vanmorgen vroeg naar de school gestuurd om bovenstaand videoverslag te maken.

De koning werd opgewacht door de directeur van de school en burgemeester Frans Backhuijs (Foto: Jordi Jupijn)

Nadat koning Willem-Alexander rond 10.00 uur arriveerde kreeg hij een rondleiding door de school. Hij sprak met de leerlingen en docenten en liet zich informeren hoe de school het onderwijs inricht in de nieuwe techniek colleges binnen het ROC Midden-Nederland.

De Tech Campus bestaat uit vier mbo-opleidingen: het Tech College, het Automotive College, het ICT College en het Bouw & Interieur College en werkt samen met diverse scholen uit de regio. In Nieuwegein werkt zij samen met het Oosterlicht College.

Om precies 11.15 uur gaf koning Willem-Alexander een druk op de knop om de school officieel te openen. Dat werd natuurlijk gedaan door een door de leerlingen aangestuurde robotarm die een doek ‘werk in uitvoering’ doorsneed. Rond 11.30 uur vertrok koning Willem-Alexander weer naar een andere afspraak.

PENTekening: ‘Welke wethouder krijgt hoofdpijn van een heikel en duur dossier?’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. 

‘Jan las het artikel over de parkeergarages in de binnenstad van Nieuwegein. Een heikel en duur dossier voor nieuwbakken wethouder John van Engelen. Overigens ook voor alle inwoners van Nieuwegein want, in totaal is al meer dan 715.000 euro verspeeld aan advocaatkosten en nog eens ruim 290.000 euro bijgelapt bij parkeerbeheer omdat zij verlies leden en op het punt stonden om failliet te gaan. Je zou er als wethouder hoofdpijn van krijgen. En we spreken nog geeneens van alle andere kosten die gemaakt worden omdat de parkeergarages voor een groot deel leeg staan.’

Lees hier het artikel, maar pas op voor hoofdpijnen. Alle eerdere werken van Jan Ibelings voor pen.nl kunt u hier zien.

Publiek welkom tijdens opening 3e kolk Beatrixsluis door H.K.H. Prinses Beatrix

Op woensdag 6 februari aanstaande opent H.K.H. Prinses Beatrix de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis in Vreeswijk. Publiek is van harte welkom van 13.30 uur tot 16.15 uur. Rijkswaterstaat stelt aan de westkant van de 3e kolk, nabij de witte huisjes, een publieksvak open. De opening gebeurt tussen 15.15 uur en 16.00 uur. Kom niet met de auto, maar maak gebruik van onderstaande opties.

Officiële opening
Voor genodigden is een officieel programma aan de oostkant (A27-zijde) van de 3e kolk. Aansluitend wandelt H.K.H. Prinses Beatrix Prinses langs de 3e kolk en verricht de officiële openingshandeling bij het buitenhoofd (Lekzijde) van de nieuwe sluiskolk. De openingshandeling is vanaf het publieksgedeelte aan de andere zijde van de 3e kolk goed te volgen. Daarna volgt een schutting met bijzondere schepen.

Beperkt aantal bezoekers
Er is ruimte voor maximaal 2.000 bezoekers en ‘vol = vol’. (Beveiligings-)personeel zorgt voor een veilig en feestelijk verloop. Aanwijzingen van de beveiliging dient u altijd op te volgen. Op het terrein zijn toiletten en is een EHBO-post. Ook kunnen bezoekers een warm drankje krijgen. Het terrein is niet bestraat, dus stevig schoeisel is aan te raden. Goed om te weten: fotografie is toegestaan, drones zijn niet toegestaan, ook niet vanuit de nabije omgeving. Roken is niet toegestaan.

Bereikbaarheid
Het is voor publiek niet mogelijk om in de nabije omgeving of in bermen te parkeren. Parkeerregelaars zien hierop toe. Komt u svp op de fiets of maak gebruik van de gratis pendelbus die vertrekt vanaf centrum Nieuwegein. Dit zijn de concrete opties:

Gratis parkeren op parkeerterrein P-West in Nieuwegein centrum (hoek Schouwstede – Hagestede). Vanaf hier (halte nabij de fietsenstalling) rijdt de pendelbus tot vlakbij de sluis. De eerste pendelbus vertrekt om 13.30 uur. De laatste rijdt om 16.30 uur terug. Er zijn ruim 300 gratis plekken. Indien P-West vol is, kan men (betaald) parkeren in de nabije parkeergarages.

OV: Vanaf de sneltramhalte Nieuwegein Stadscentrum loopt u in één minuut naar de halte van bovengenoemde gratis pendelbus.

Voor de fietsers die direct naar de sluis willen fietsen staan er fietsenrekken direct aan de westkant van de bestaande sluiskolken (Voorhavendijk West).

U kunt ook rechtstreeks met het met openbaar vervoer komen met buslijnen 65 en 77, halte Weg van de Binnenvaart/Nijverheidsweg. Vanaf hier is het een kleine 10 minuten lopen.

Uitbreiding voor Wezenberg Transport op Het Klooster

Wezenberg Transport breidt de bestaande voorzieningen op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein uit. Op 23 januari tekende de heer Wezenberg voor een kavel van bijna 6500 m2. Het perceel wordt gebruikt om de bestaande parkeervoorzieningen voor vrachtwagens te verruimen. Dat maakt het mogelijk om de vervoersstromen van en naar Het Klooster nog beter te reguleren.

De bestaande faciliteiten voor vrachtwagens worden hiermee vergroot. Wezenberg Transport zorgt voor de logistieke overslag van AGF (aardappelen, groente, fruit) en foodproducten voor de detailhandel. Het bedrijf heeft in totaal (Zwolle, Nieuwegein, IJsselmuiden) 400 werknemers in dienst. Op Het Klooster vinden zo’n 300 vervoersbewegingen per 24 uur plaats.

Logistieke hotspot
Nieuwegein is tijdens de Summit logistieke hotspots uitgeroepen tot nummer 1 nationale distributiehotspot en e-fulfilment hotspot. Op Het Klooster zijn grote logistieke spelers gevestigd. Ook de spin-off van de logistiek is zichtbaar. De vervoerders zorgen voor transport van producten van en naar de distributiecentra. 

Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken: ‘Met de echt op stoom gekomen ontwikkeling van Het Klooster is nu zichtbaar dat er steeds meer activiteit komt op het terrein. Met de ontwikkeling van Wezenberg Transport worden de vervoersstromen ook voor de toekomst in goede banen geleid.’ 

Bedrijvenpark Het Klooster
Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven.

Op de foto: de heer Wezenberg van Wezenberg Transport en wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken.