Blussen met de kraan open: brandweer heeft handen vol aan bermbranden

De brandweer heeft zijn handen vol aan bermbranden. In Nieuwegein was het zondagavond rond 19.00 uur weer raak op de A.C. Verhoefweg ter hoogte van de Shell. De brandweer van Tolsteeg werd opgeroepen om de brand te blussen. De middenberm is over enkele tientallen meters afgebrand.

Automobilisten die de brand zagen ontstaan waren begonnen met de brand te blussen voordat de brandweer ter plekke was. De brand was na een halfuurtje geblust. Onze videograaf Michael Simonse was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

Geen sigarettenpeuken uit het raam
Rijkswaterstaat roept automobilisten dan ook met klem op om hun sigarettenpeuken en ander afval binnen boord te houden. Niet alleen omdat het verboden is, maar zeker ook omdat ze met deze droogte snel brand veroorzaken.

Aangezien het zomerweer volgens het KNMI nog wel even aanhoudt, drogen de bermen nog verder uit. Bovendien hebben we al de warmste mei ooit en de droogste juni in meer dan 50 jaar achter de rug.

AHN Zomerfestival

De zomervakantie is begonnen en veel stadsgenoten zijn vertrokken naar verre oorden, zodat ouderen en behoeftige medeburgers meer op zichzelf worden teruggeworpen. Daarom organiseert de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) tijdens de zomervakantie een zomerfestival voor ontspanning en ontmoeting. Iedere zaterdagmiddag zal er, naast de standaard gezelligheid, ook nog een speciale activiteit plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen en aan te schuiven.

Kijk voor het programma op de website van de AHN. De middagen starten om 13.30 uur en we eindigen de bijeenkomsten om 16.00 uur, er is een vrije inloop, gratis entree, koffie en thee met wat lekkers. Mocht het vervoer een probleem zijn, dan kunt u tijdig contact opnemen met de Algemene Hulpdienst (iedere werkdag bereikbaar tussen 10.00 uur en 12.30 uur op 030 – 60 67 409).

Het zomerfestival wordt gehouden bij Stichting Boogh aan de Oortjesburg 2 in de wijk Batau-Noord. Op de onderstaande  zaterdagmiddagen zijn de volgende activiteiten:

Zaterdag 28 juli  Een muzikaal uurtje met het bekende Nieuwegeinse duo Dick Hegger en Aloysia Rosenboom
Zaterdag 04 augustus Verrassingsactiviteit
Zaterdag 11 augustus  De beentjes van de vloer met Ton Vermeulen van Country Line Dance Fort Vreeswijk
Zaterdag 18 augustus  Laagdrempelig bewegen met een bal o.l.v. Ria Schakel (HVN ism SportID) of enthousiast aanmoedigen
Zaterdag 25 augustus Verrassingsactiviteit

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s en onze andere vaste fotograaf Wouter Haring kunt u tegenkomen tijdens evenementen in Nieuwegein. Afgelopen vrijdag was Wouter bij theater DE KOM.

Arend Bloemink: ‘Van collega-pen.nl-fotograaf Wouter Haring ontving ik vanmiddag een drietal  schitterende foto’s van ons theater DE KOM. Wouter maakte deze foto’s vrijdagavond 21 juli. DE KOM was geheel rood verlicht ter gelegenheid van de Special Olympics en was daarmee een van de twee gebouwen in onze provincie die op deze wijze aandacht aan de Special Olympics besteedde.’

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Video: 14-Jarige Gabriel Dankers voelt zich niet gehoord door de gemeente Nieuwegein

Lekker sporten, je energie kwijt raken en in de buitenlucht zijn. Iedere ouder verlangt ernaar dat hun kind lekker buiten is, in plaats van thuis achter de computer of met een game-console van de Playstation in de hand. Gabriel Dankers (14) houdt van stoere sporten, waaronder BMX-en. Na onderzoek vond hij een BMX-baan in Nieuwegein, vlakbij waar hij woont, net achter Jack’s Grillhouse in Park Oudegein. Alleen de BMX-baan is niet meer wat hij is geweest. Vervallen, niet onderhouden en zwaar overwoekerd. Daar moet wat aangedaan worden dacht Gabriel en maakte samen met zijn moeder Desiree Dankers op 22 april jl. een melding bij de gemeente Nieuwegein. Dit uiteraard via de verplichte weg, digitaal middels een formulier op de website van de gemeente.

Na het invullen van het formulier kreeg hij op 7 mei jl. een melding terug van de gemeente Nieuwegein. Deze was zeer onbevredigend: ‘We hebben uw melding over Speelplaatsen/Ondergrond ontvangen. Het meldingsnummer is 711389. Wij hebben uw melding op 7 mei 2018 afgesloten, omdat uw melding voor kennisgeving aangenomen is.’

Desiree Dankers: ‘Nieuwegein creëert van alles aan programma’s en acties om mensen meer te laten bewegen. Maar als ze de bestaande faciliteiten nu gewoon onderhouden en/of meer mogelijkheden creëren, hebben ze ook meteen minder last van hangjongeren. Dit bespaart veel geld. Je kunt de jeugd beter goed uitleggen waarom iets wel of niet kan. Ze zo afwimpelen is niet de manier. Daarom staan we hier op de baan om een oproep te doen aan de verantwoordelijke persoon bij de gemeente.’

Gabriel hoopt dat de gemeente hem serieus gaat nemen. Hij wilde de baan zelf opknappen maar dat zagen de ouders niet zitten. ‘Natuurlijk veel te bewerkelijk’ aldus de moeder. Gabriel roept jongens en meisjes op die houden van BMX-en om naar de baan te komen, zodat er weer veelvuldig gebruik gemaakt kan worden van deze leuke sport op de baan achter Jack’s Grillhouse. ‘Uiteraard nadat deze is opgeknapt door de gemeente Nieuwegein’ zegt Gabriel. ‘Een mooie taak voor de kersverse wethouder van o.a. Sport John van Engelen zoals ik nu hoor van reporter Frans Evers’ vult Gabriel’s moeder aan. Onze redactie houdt de zaak scherp in de gaten.

Moeder Desiree Dankers (rechts) met haar kinderen Tristan (midden) en Gabriel (links)