Bomen hebben last van de droogte

Door de aanhoudende droogte en warmte laten steeds meer bomen hun bladeren hangen of laten ze vallen om het watertekort op te vangen. De bomen doen dat uit zelfbescherming en kunnen als het weer gaat regenen goed uit lopen. Vooral bomen die geen contact hebben met het grondwater zijn vatbaar voor de droogte.

Sommige bomen in de verharding hebben het ook zwaar. Deze bomen zijn meestal helemaal afhankelijk van het regenwater. Een voorbeeld zijn de platanen op de AC Verhoefweg ter hoogte van de Nedereindseweg-tunnel. De platanen vervellen dit jaar ook extra vroeg en massaal door de droogte. Ze laten dan hun schors vallen. De jonge bomen die zijn geplant in het afgelopen plantseizoen krijgen wel extra water toegediend met de waterwagen.

Politie zoekt getuigen van ramkraak in Vreeswijk

Op 2 februari dit jaar hebben ramkrakers om 04.30 uur geprobeerd een kledingzaak aan de Oude Sluis in Vreeswijk leeg te roven. De politie zoekt getuigen die eventueel kunnen helpen met het oplossen van deze ramkraak. Tot nu toe zijn er nog geen tips ontvangen over deze zaak. Het was overigens niet de eerste keer. De afgelopen twee jaar is in deze kledingwinkel al zes keer ingebroken.

De ramkrakers probeerden afgelopen februari de kledingzaak aan de Oude Sluis leeg te roven. Dat deden ze met een in de Gildstraat in het Utrechtse Wittevrouwen gestolen auto met een in de wijk Lunetten gestolen kenteken.

Gestolen auto
De auto waarmee de inbrekers de ramkraak plegen is gestolen tussen woensdagavond 31 januari om 22.30 uur en donderdagochtend 1 februari 07.45 uur in de Gildstraat te Utrecht. De politie zoekt getuigen van deze autodiefstal. Op de auto zaten kentekenplaten met de combinatie JL-151-K. Die waren gestolen op de Fivelingo in Utrecht. Dit moet zijn gebeurd tussen eind januari en vrijdagochtend 2 februari. De auto is aan de eigenaar teruggegeven.

Hoedjes
In de auto lagen drie verschillende jagershoedjes op de hoedenplank, met kleuren roze, groen en oranje met daarop de naam Hexenhäusl. Dat is de naam van een restaurant in het Oostenrijkse skidorp Saalbach.

Vragen
• Heeft u iets van de ramkraak, de autodiefstal of de diefstal van de kentekenplaten gezien?
• Heeft u de auto tussen de diefstal en de ramkraak ergens gezien?
• Weet u mischien wie er achter de diefstallen en de ramkraak zitten?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000.

PENTekening: ‘En dat wordt ……………………….. nummer vier’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week: ‘De tijd gaat snel.’

De tijd gaat snel, zo realiseerde de hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein zich. Zo zie je je dochters zitten op een Dino in de dierentuin in Amersfoort (Telegraaf van zaterdag 19 februari 1994). Zo loop je met drie kleinkinderen. Ja, de oudste dochter, voorop de Dino heeft er al drie (en een hond)! Zo krijg je te horen dat ook de jongste (staand achter de Dino) ‘aan de leg’ is geraakt. Dus nummer vier is op komst. Gelukkig nog tot januari wat rust, want ik vermoed dat vanaf volgend jaar een planbord moet worden aangeschaft. Onze karikaturist Jan Ibelings kreeg het ook te horen en maakte bovenstaande karikatuur van de situatie.