Markt in de binnenstad van Nieuwegein officieel geopend

Zaterdag 21 oktober om 12.00 uur is de Markt in de binnenstad van Nieuwegein officieel geopend. Met een druk op de knop en de nodige woorden van wethouder Hans Adriani (Binnenstad) en wethouder Johan Gadella (Economisch Zaken) werd de verhuizing van de Markt van P-West naar de binnenstad van Nieuwegein afgerond.

Tijdens dit feest werden ook de prijswinnaars bekend gemaakt van de actie die de marktkooplieden de afgelopen drie weken hebben gehouden. De hoofdprijs was twee jaar lang gratis in een leaseauto rijden. Ook werden vijf fietsen verloot, waaronder enkele elektrische fietsen. Voor de kinderen was er een mooi pakket van Buurman & Buurman.

De presentator hield het op het einde vrij spannend. Wie gaat met de auto naar huis? Uiteindelijk werd bekend dat de heer Fred Boonacker twee jaar lang onbezorgd kan rijden in een auto van Volkswagen Muntstad uit Nieuwegein. De prijzen zijn bijeengebracht door de marktkooplieden van de drie verschillende Markten in Nieuwegein.

De heer Fred Boonacker wint twee jaar lang onbezorgd rijden

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie goed bezocht

Tijdens de Herfstvakantie hebben 480 kinderen het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier bezocht om kleimonsters te maken of om mee te doen met de vele activiteiten zoals griezel- en gruweltocht, voorlezen of de dierenspeurtocht met de boswachter.

Kinderen konden doorlopend kleimonsters maken. Hiervan werden vele monsters en andere figuren gemaakt. Het blote voetenpad was voor deze week omgebouwd tot een griezel- gruwelspeurtocht. In de middag waren er activiteiten zoals het voorlezen van sprookjesverhalen en een dierenspeurtocht met de boswachter.

Met de inzet van MAS stagelopers en de vele vrijwilligers zijn deze activiteiten mogelijk gemaakt. In de kerstvakantie is er weer een uitdagend activiteiten programma in het Natuurkwartier. Tot die tijd kan iedereen tijdens openingstijden nog kleimonsters maken zolang de voorraad strekt.

Nieuwegeiner hoort zes jaar cel eisen vanwege mishandelen transgender

Martin van D. (28 jaar) uit Nieuwegein moet zes jaar de cel in als het aan de officier van justitie ligt. Hij zou in februari dit jaar de Eindhovense Jessica (56) in de gemeente Best ernstig mishandeld hebben vanwege haar geaardheid. Ze is transgender, geboren als man en gaat nu door het leven als vrouw. De Nieuwegeiner zou dit hebben gedaan met een kompaan, Jordy V. uit Geldrop. Hij hoorde afgelopen week al zeven jaar tegen zich eisen.

Het slachtoffer werd door de Nieuwegeiner in een parkeergarage gekneveld waarna hij naar haar woning ging om daar in te breken. De verdachten hadden namelijk van een ex van Jessica gehoord dat ze veel geld in huis zou hebben. Toen bleek dat er mensen in de woning waren gaf de Nieuwegeiner opdracht aan Jordy V. (33 jaar) om Jessica veelvuldig tegen het hoofd te schoppen. Hij maakte hiervan een filmpje.

In het filmpje vroegen Jordy V. en Martin van D. of ze genoeg hun best hadden gedaan. De officier van justitie vond het mensonterend wat daar gebeurde en het waren afschuwelijke beelden. Volgende week volgt de uitspraak.

Jessica: Foto van Facebook