Snoeigroep Galecop snoeit bomen in de wijk

Zaterdag 25 maart heeft de snoeigroep Galecop de wilgen geknot in het buurtpark aan de Maurice Roelantshove. Het weer werkte goed mee en er is hard gewerkt. Daar deze keer de groep niet zo groep was, 11 personen, zijn de bomen om en om geknot. De andere helft wordt gedaan in het najaar op 11 november.

Alle takken zijn gelegd tussen paaltjes die, op het verzoek van het wijkoverleg, enkele jaren geleden zijn geplaatst. Deze wal biedt een schuilplaats voor kleine diertjes zoals kikkertjes, salamandertjes etc. Ook is op 2 plaatsen nieuwe aanplant gepoot. Takken worden in de grond geplant en komen vanzelf uit.

Voor wie het leuk vindt ook een keer mee te helpen, kan kontakt opnemen via snoeigroep.swog@gmail.com De snoeigroep is onderdeel van Stichting Wijkoverleg Galecop.

Ook in vierde wedstrijd weet Aquarijn de koppositie te behouden

Op zondag 26 maart jl. werd de 4de wedstrijd in een serie van 5 gehouden voor de schoonspriongers van Aquarijn. De selectie uit Nieuwegein reisde naar Brada af met tien springers.

In de eerste serie, 9 jaar en jonger, was er zilver voor Jinte v.d. Hoef en brons voor Ike IJmker. In serie 2 (10/11 jarigen) werd Samuel Quist 10de, gevolgd door Lorine van Leeuwen op de 11de plaats.

In de 3de serie had Aquarijn deze keer geen deelnemers. In serie 4 (14 jaar en ouder) was er zilver voor Romy Schoeree en Judith Peeters werd 5de.

In de laatste serie, voor springers die al een diploma bezitten, was het de laatste keer dat Matthew Hibbert mocht deelnemen. Hij heeft ook het volgende diploma gehaald. Met een gouden medaille sloot hij de 5-kamp af. Iris de Heer werd 4de. Susanne Klooster werd 9de en Nica Rakké 10de.

De dagwinnaar was SBC uit Breda met 40 punten. Aquarijn werd 2de met 33 punten.

Op 21 mei is de laatste wedstrijd in Den Helder. Aquarijn zal daar de eerste plaats in het verenigingsklassement verdedigen en proberen de beker mee naar Nieuwegein te nemen.

Rotaryclub Nieuwegein organisaart Sport- en Speldag voor kinderen met een beperking

Zaterdag 1 juli organiseert Rotaryclub Nieuwegein alweer voor de elfde keer een fantastische Sport- en Speldag. Dit jaarlijks terugkerende evenement is speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving. Veel van deze jongeren zitten buiten Nieuwegein op school: zij hebben hierdoor minder contact met andere kinderen in hun buurt. De Sport- en Speldag is dé gelegenheid andere kinderen en hun familie te ontmoeten; het is een dag voor het hele gezin. Een dag om te genieten én vrienden te maken; een dag voor ontmoeting.

Na de opening van de spelen door zullen de ongeveer honderd kinderen lekker gaan bewegen en in groepsverband tegen elkaar strijden om na vele sportieve activiteiten uit te maken wie er dit jaar kampioen is. Uiteindelijk is iedereen kampioen!

Leden van de club en familieleden zullen de kinderen begeleiden. De minder sportieven kunnen zich die middag uitleven met schilderen, tekenen en knutselen. Na deze sportieve ontmoeting en de uitreiking van prijzen en medailles volgt er nog een gezellig samenzijn en een heerlijke barbecue. Dit jaar vinden de spelen plaats op Fort Vreeswijk; aanvang 13.00 uur.

Voor deelnemers en hun familie zijn er geen kosten verbonden aan deze dag; dit is mogelijk door vele sponsors en de hulp van de gemeente Nieuwegein. Misschien kent u nog wel andere kinderen die zo’n dag leuk vinden: laat ze dat weten!

Informatie over en aanmelden voor deze dag: sportenspeldagrotarynieuwegein@gmail.com , de heer Piet de Graaf, 06 533 382 95 of op de website van de club: www.rotary.nl/nieuwegein

Rotaryclub Nieuwegein wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving, contacten tot stand brengen en steun geven aan elkaar. Deze Sport- en Speldag past daar prima bij.

 

Sportief dagboek 26

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Het stond er echt: 4-0 op het scorebord van Geinoord. Dat was dit seizoen nog niet eerder vertoond, een ruime zege op Parkhout zonder tegentreffers. Voor de trouwe supporter een mooie opsteker na de eerdere teleurstellende resultaten. En voor de stand op de ranglijst deed Geinoord goede zaken, drie punten rijker en het doelsaldo aanzienlijk verbeterd.

Dat gold zaterdag niet voor JSV dat in Volendam tien minuten voor tijd tegen de schlemielige 1-0-nederlaag opliep. ,,Het was een wedstrijd die geen winnaar verdiende, 0-0 zou een terechte uitslag geweest zijn,’’ zo concludeerde trainer Michael van den Berg na afloop. Voor de oefenmeester en zijn geplaagde selectie staan nu drie cruciale thuiswedstrijden op het programma, achtereenvolgens tegen Montfoort, Geinoord en Zuidvogels. ,,Dan zullen we onze slag moeten slaan, willen nog uit de problemen komen,’’ zo merkt de JSV-trainer op.

Hij oefende afgelopen week nog tegen het nationaal politieteam hetgeen overigens ook een nederlaag (0-3) opleverde. Beter nieuws over JSV-zondag: rivaal KVVA uit Amersfoort waartegen destijds uit nog met 2-1 werd verloren, moest nu op Gal;ecop met dezelfde cijfers het onderspit delven. Vreeswijk  moest – eveneens met 2-1 – de punten laten bij Haastrecht.

Bij Geinoord lijkt de trainerswissel nu al positief uitgewerkt te hebben want tegen Woudenberg speelde de ploeg agressief en dwong daarmee het geluk af, want na de fraaie openingstreffer van Robert Maat kwamen de goals van Paul van der Heijden (effectvolle lob) Charif Esadek (zijn eerste) en Mick Brookman (de vierde) niet zonder fortuin tot stand, waarbij Woudenberg-doelman Daan Schennink steeds volmaakt kansloos was. En daardoor kwam die vrolijke 4-0 op het scorebord terecht.

,,Een uiterst verdiende overwinning’’, zo merkte voormalig FC Utrecht-topscorer Erik Willaarts na afloop tegen me op. Hij is een zwager van Woudenberg-trainer Arno van Wolfswinkel die na afloop in de bestuurskamer ook complimenten uitdeelde aan tegenstander Geinoord. ,,Vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij’’, zo concludeerde de vader van Vitesse-topscorer Ricky van Wolfswinkel openhartig. En zijn conclusie werd door de overige bestuursleden van Woudenberg bevestigd.

Voor mij was het op deze zonovergoten zaterdag een middag vol nostalgie want naast Willaarts had ik ook een ontmoeting met scheidsrechter Roelof Luinge die voor het duel SVL-DTS was aangewezen. Voor mij voldoende reden om voorafgaande aan Geinoord-Woudenberg even een bakkie koffie te gaan drinken in de Langbroekse bestuurskamer. Samen met Luinge nog een aantal vroegere anekdotes uitgewisseld waarna ik de terugreis naar Nieuwegein aanvaardde om diens collega Tony van Waveren uit Bussum, eveneens een gelouterde arbiter, in actie te kunnen zien.

Er staat 4-0 op het scorebord na afloop van Geinoord-Woudenberg, een uitslag die weer wat perspectief biedt voor de Nieuwegeinse formatie (foto-Gerard van Vliet)