Doublette kampioenschap 2014

Zondag werden bij het Petanque Centrum Nieuwegein de club kampioenschappen doublette gespeeld. Twintig teams streden met elkaar om de titelvan 2014 in de wacht te slepen. Er werd buiten gespeeld, maar door de hevige regenval ‘s middags werd er ook een ronde binnen gespeeld. De finale vond onder een stralende zon buiten plaats.

De teams die de finale tegen elkaar speelden waren team James Tji met Bert de Lange tegen team Jan Schuler met Kees Rose. Na een erg spannende wedstrijd, die vrij lang duurde, werden Jan Schuler en Kees Rose de kampioen Doubletten 2014 van PVN door met 13-9 te winnen.

Zondag 6 september vindt bij het Petanque Centrum Nieuwegein het Tête-à-Tête Club kampioenschap 2014 plaats.

Doublette kampioenschap 2014

Zondag werden bij het Petanque Centrum Nieuwegein de club kampioenschappen
doublette gespeeld. Twintig teams streden met elkaar om de titelvan 2014 in de wacht te slepen. Er werd buiten gespeeld, maar door de hevige regenval ‘s middags werd er ook een ronde binnen gespeeld. De finale vond onder een stralende zon buiten plaats.

De teams die de finale tegen elkaar speelden waren team James Tji met Bert de Lange tegen team Jan Schuler met Kees Rose. Na een erg spannende wedstrijd, die vrij lang duurde, werden Jan Schuler en Kees Rose de kampioen Doubletten 2014 van PVN door met 13-9 te winnen.

Zondag 6 september vindt bij het Petanque Centrum Nieuwegein het Tête-à-Tête Club kampioenschap 2014 plaats.

Mooie dag voor MHC Nieuwegein

Met een druk op de knop om de sproeinstallatie in werking te zetten opende wethouder Hans Adriani samen met jeugdlid Femke van Doorn (11jr) het gerenoveerde complex van MHC Nieuwegein. In de zomer is hard gewerkt om twee nieuwe velden aan te leggen zodat het complex er weer jaren tegen kan en de vereniging kan groeien.

De hele dag stond bol van de activiteiten. Er was een sponsormarkt en gaven internationals Jacky Schoenaker en Margot van Geffen een clinic aan de jeugd. Laatstgenoemde opende ook het nieuwe mini oefenveld. De WK mascotte Stockey liep rond op het complex waar iedeereen mee op de foto mocht. De directie van de Rabobank was aanwezig voor de ondertekening van een verlengd 3 jarig sponsorcontract met hoofdsponsor Rabobank.

Na de officiële handelingen speelden de heren van SCHC een wedstrijd tegen Klein Zwitserland. Naast de openingshandeling met de heer Adriani mocht Femke van Doorn ook de eerste bal van wedstrijd slaan met het team van Klein Zwitserland. Femke was de gelukkige uit de loterij die de openingsslag en de officiële handeling mocht verrichten.

Na afloop van deze wedstrijd was er een optreden van Mental Theo. Op het laatste moment slaagde de organisatie erin deze Brabantse artiest te strikken als vervanger voor de eerder aangekondigde Dean Saunders. Zijn optreden was een groot succes. ’s Avonds was er nog een feest voor alle leden.

Schietpartij en hennep aan de Edisonbaan

De politie in Nieuwegein heeft na een klopjacht zaterdagmiddag drie 19-jarige mannen in de boeien geslagen na een schietpartij in een hennepkwekerij. Ook de huurder van het pand waar de kwekerij stond, moest mee naar het bureau.

In de middag kreeg de politie rond 13.25 uur een melding van een schietpartij aan de Edisonbaan. Toen de agenten ter plekke kwamen, was de huurder van het pand aanwezig. Hij verklaarde dat hij na binnenkomst in zijn pand geconfronteerd werd met drie onbekende mannen met hoofdbedekking die direct begonnen te schieten. De man is hierbij niet gewond geraakt.

De politie startte direct een onderzoek en zette een politiehelikopter in. Op de Plettenburgenbaan konden drie mannen worden aanhouden die verdacht werden van de schietpartij. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Leeuwarden en een 19-jarige man uit Utrecht. In het bedrijfspand troffen agenten een hennepplantage met ruim 500 planten aan. De 31-jarige huurder van het gebouw werd, na uitgehoord te zijn over de schietpartij, ook aangehouden.

Mei 2015: herdenking 70 jaar bevrijding

In mei 2015 zal het 70 jaar geleden zijn dat de geallieerden ons land hebben bevrijd. Reden genoeg voor het 4 en 5 Mei Comité in Nieuwegein om deze herdenking niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Zo organiseert het comité in samenwerking met het Kunstenaarscentrum Nieuwegein een concours voor alle (amateur)kunstenaars in Nieuwegein. 

Het thema van deze wedstrijd luidt: “70 JAAR VRIJ!?” Deelnemers aan deze wedstrijd kunnen zich tot 20 oktober aanmelden bij Marco Zwarts van het 4 Meicomité: m.zwarts@freeler.nl. Informatie over deze wedstrijd is bij hem te verkrijgen.

De deelnemers zullen hun werken, met een maximale afmeting van 1 m2, voor eind maart 2015 moeten inleveren. Hierna zal een deskundige jury, onder voorzitterschap van de bekende Nieuwegeinse journalist en programmamaker Ad van Liempt, de ingezonden werken beoordelen. De ingezonden werken zullen samen een expositie gaan vormen op diverse plekken in Nieuwegein. Het is de bedoeling dat de drie beste werken te zien zullen zijn tijdens de herdenking volgend jaar, tijdens welke de jury ook de winnaar bekend zal maken. Ook zal het Nieuwegeinse publiek een favoriet mogen aanwijzen.



De prijzen bestaan uit ondermeer een presentatie op 4 mei 2015, twee weken exposeren in het Kunstenaarscentrum Nieuwegein, een voor de gelegenheid toepasselijk boek en er is uiteraard ook een publieksprijs.

Gratis boek van ons op het Boekenfestijn

Het Boekenfestijn is meer dan alleen boeken. Naast honderden meters met tafels vol nieuwe boeken kan er ook gestruind worden langs heel veel hobby en varia-artikelen. Bovendien zijn er verschillende kinderactiviteiten op zaterdag en zondagmiddag. Kinderen kunnen zich laten schminken, er is een Knutselterras en Tante Troll komt voorlezen. Langskomen kost niets, de toegang is namelijk gratis.

Tante Troll komt langs met haar woonhut en Trollenpoppen. Zij komt spannende verhalen vertellen en kinderen kunnen verkleed als Troll op de foto. Op het Knutselterras kunnen er verschillende knutselwerkjes worden gemaakt of kinderen kunnen zich in de Sprookjes Schminkstand laten omtoveren in iets moois als vlinder, leeuw, piraat, prinses … Deze activiteiten vinden plaats op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Alles is per categorie gerangschikt en ook via een computercatalogus terug te vinden. Er zijn Nederlandse en Engelse romans, strips, sprookjes, jeugdboeken en boeken over koken, reizen, kunst, geschiedenis, natuur, films en muziek aanwezig. Maar er is meer! Ook voor hobby-, varia en cadeauvoordeel is er van alles te vinden op het Boekenfestijn zoals decoratie artikelen, kleur- en activity boeken, stickers, schrijfgerei, speelgoed, puzzels, spellen, knutseldozen, hobbyboeken, Loom elastiekjes en nog veel meer. En alles is heel voordelig geprijsd.

Het Boekenfestijn in de Jaarbeurs Utrecht (hal 1) is donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 september geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op zondag 7 september zijn de deuren open tot 18.00 uur. De Jaarbeurs is op loopafstand van het openbaar vervoer en parkeren kan voor de deur. De toegang is alle dagen gratis. Klik hier voor de bon voor een GRATIS boek. Print hem uit en neem hem mee!

Sportief dagboek

Een merkwaardige voetbalzaterdag voor zowel JSV als Geinoord. De bekerwedstrijd van de zwart-witten tegen Stedoco werd wegens wateroverlast op het veld na 25 minuten gestaakt en even later zelfs definitief afgelast. Het is daarom niet duidelijk wie er in de volgende bekerronde mag uitkomen. Door winst op Olympia en een gelijkspel tegen De Meern zou JSV bij een zege doorbekeren maar dat viel dus letterlijk in het water.

Ook bij Geinoord viel een perspectief op de volgende ronde in duigen, want een gelijkspel tegen buurman Brederodes uit Vianen zou toereikend geweest zijn om verder te komen. Zover kwam het niet, ondanks het feit dat Genoord voor het eerst in de nieuwe shirts speelde, met ING als nieuwe shirtsponsor voor een aantal teams van de club op Parkhout.

Maar Brederodes gooide brutaalweg roet in het eten door simpelweg uit te lopen naar een 0-4-voorsprong waarna Geinoord nog wel via een penalty van Niels Maat en een veldgoal van Joey Hirdes tot 2-4 terugkwam, juist niet voldoende om door te bekeren. De ploeg uit Vianen hield een iets beter doelsaldo over, ondanks het feit dat Geinoord afgelopen dinsdag met liefst 4-0 uithaalde tegen Houten, met een onvervalste hattrick van invaller Vincent Griffioen. Dezelfde speler had het vizier dit keer niet op scherp staan en werd dan ook in de rust gewisseld.

Voor mij was Geinoord – Brederodes een nostalgische gebeurtenis omdat ik enkele jaren bij de club uit Vianen heb gevoetbald in het eerste zaterdagteam. In de bestuurskamer trof ik een voormalig teamgenoot in de persoon van Bert van Dijk, die als linksbuiten fungeerde terwijl ik in de jaren zestig mijn acties op de rechtervleugel uitvoerde. Er werd dus veel over vroeger gepraat in de bestuurskamer en de kantine waar ik ook voormalig competitieleider George Knoop aantrof. Hij resideerde jarenlang op het KNVB-bondsbureau op de Blokhoeve in Nieuwegein. Voor hem was het ook al een bijzondere wedstrijd als voormalige trainer van beide clubs.

Nog een weekje wachten en dan barst het competitiegeweld los voor de voetbalclubs in Nieuwegein. Hopelijk zullen de weergoden JSV dan niet opnieuw parten spelen….!

Op de foto: Geinoord-topscorer Vincent Griffioen in het splinter nieuwe shirt in actie tegen Brederodes.

Johan Nebbeling in gedichtenbundel

Meer dan 400 gedichten zijn ingezonden voor de publicatie van de Stadsgedichtenwedstrijdbundel 2014, genaamd “Blauwdruk, gedichten over stad streek en dorp”. Een van de inzenders is de Nieuwegeiner Johan Nebbeling die zich met zijn gedicht ‘Nieuwegein’ een plek in die bundel veroverde. Johan’s gedicht:

Nieuwegein

Dit is Nieuwegein:
een straat met nieuwbouwhuizen
een stille zondagmorgen
een regen op het plein

De bomen langs het kanaal
een snackbar fel verlicht
de buurman laat zijn hondje uit
er is geen groots verhaal

De dromen zijn hier klein
men koestert zijn geluk
– een huisje met een tuin –
in het privédomein

Dit is het kleine wonder:
Nieuwegein is doodgewoon
– spiegel van mijn leven –
alledaags en toch bijzonder

© Johan Nebbeling

Zondag rijdt de sneltram weer!

De sneltram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein rijdt vanaf zondag weer. Het spoor tussen de halte Kanaleneiland-Zuid en de remise in Nieuwegein heeft de afgelopen zes weken een flinke opknapbeurt gehad.

Behalve de rails zijn ook de wissels en bovenleidingen vernieuwd. Dat betekent dat het hele stuk tussen Utrecht Centraal en het centrum van Nieuwegein is aangepakt. Het spoor kan nu weer dertig jaar mee.

Afgelopen week zijn er al allerlei testritten gemaakt. Die zijn succesvol verlopen. De eerste echte rit voor passagiers is zondagochtend vroeg.

Taiji voor Ouder & Kind

Studio Zin brengt een primeur op het Body & Mind Event op zondag 14 september: Taiji voor Ouder en Kind (ontdek de krijger in jezelf).

Taiji voor kinderen is een speelse manier om vertrouwd te raken met het eigen lichaam, om meer concentratie te krijgen en rust te vinden in een wereld vol prikkels. Tijdens het Body & Mind Event word je samen met je kind een echte Krijger en ontdek je wat de krijger allemaal nodig heeft om te overleven: lenigheid, concentratie, een scherp oog, snelheid. Je doet samen een aantal korte oefeningen. Een leuke activiteit voor het hele gezin. Er is een speeltuin aanwezig, dus ouders kunnen zelf nog rustig meedoen met de andere activiteiten.

Voor wie: ouders met kinderen (vanaf 4 jaar). Tijd: 11:00 – 11:45. Meer informatie: info@studio-zin.nl; aanmelden: www.bodymindnieuwegein.nl.