Rhonda de Lang 2e op toernooi in Amnersfoort

De 12 jarige Nieuwegeinse Rhonda de Lang is op de K3 in Amersfoort 2e geworden. in de 1e ronde moest de Lang tegen Rianne van Som. In deze wedstrijd werd de Nieuwegeinse gelijk getest. Rhonda won deze match in drie games: 2-6, 7-6 en 6-4.

De 2e ronde verliep makkelijker. Rhonda moest het opnemen tegen Marleen Jansen welke simpel opzij zette met 6-1 en 6-0. Ook de kwartfinale, tegen Chiara van den Berg werd gewonnen: 6-3 6-3. In de halve finale moest Rhonda tegen Moesha van Leeuwen, ook deze wist de Nieuwegeinse te winnen met 6-1, 3-6 en 6-1.

in de finale moest Rhonda tegen Nina Kruijer. Deze verloor Rhonda na een zeer spannende wedstrijd met 7-6 7-6 waardoor de Lang we werd van het sterk bezette toernooi in Amersfoort.

Aanstaande maandag vetrekt Rhonda de Lang naar Amerika om daar te gaan trainen. Eerst gaat zij naar Washington DC om daar te trainen met iemand van de Chris Evert Academy. Daarna vertrekt Zij naar Florida om daar te gaan trainen met de voormalig trainer van Venus Williams. Hier zal de trainer beoordelen wat de Nieuwegeinse wel en niet kan en wat hij kan betekenen voor haar in de toekomst

‘De Beatrixstraat’

Alle straten, lanen, driften, pleinen en wat dies meer zij, vastgelegd volgens een vast stramien: ter hoogte van het pand met huisnummer 1, midden op de weg, fietspad of trottoir de straat in gefotografeerd. Daarbij bepaalt het straatnamenregister van de Gemeentegids 2010 de alfabetische volgorde in deze nieuwe rubriek.

De eerste straat is de Bertus Aafjeshove, de laatste de Zwolseveste. Iedere week een foto (die desgewenst gedurende zes maanden na publicatie te verkrijgen is via de website van onze fotograaf). Deze week de Beatrixstraat in de wijk Vreeswijk.

‘Wie bromt daar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt?

Wim: ‘Ik zag hem al eens rijden in vol ornaat. Hij, Henny, zit op de vereniging met de toerpasselijk naam: 11 + 30 en van alle restauraties aan zijn Solex type 2200 houd hij een statusboek bij. Hoe dit vervoersmiddel zijn hobby is geworden weet Henny je in geuren en kleuren te vertellen. Wat ik hier in enkele zinnen kan verwoorden is maar een speldenprik uit zijn rijke verhaal.’ Klik op het fotocameraatje hieronder voor de antwoorden op de 5 altijd dezelfde vragen.

Brand blijkt fikkie te zijn

Op zaterdag 30 juli 2011 omstreeks 13.30 uur moest de brandweer in actie komen voor een woningbrand in de buurt van de Eekhoornweide in de wijk Batau Noord. Voor deze melding werden de blusgroepen 1 t/m 4 van Nieuwegein-Noord en de Officier van Dienst Nieuwegein ingezet.

Bij aankomst en na nader onderzoek bleek dat het niet om een woningbrand ging maar om een tuinbrand die was veroorzaakt door een bewoner van een woning aan de Marterweide die zijn afval aan het verbranden was. Door de droogte vloog een vlam over op een kleine boom, waardoor er een rookwolk ontstond die tot de Batauweg te zien was. Er zijn geen gewonden gevallen. De opgeroepen ambulance kon onverrichte zaken terugkeren naar zijn post aan de Poort van Nieuwegein. De bewoner had het fikkie zelf geblust.

Een Nieuwegeins gezin in Piemonte – Italië

Nelly, Mario en Riccardo Goris zijn vertrokken naar Italië, om precies te zijn naar het mooie Piemonte. Vanaf 1982 hebben zij in Nieuwegein gewoond, eerst in Batau Noord en vanaf 1994 in de wijk Galecop. Nelly: ‘Altijd met heel veel plezier hoor en onze zoon is in 1996 geboren in Nieuwegein, dus een echte Nieuwegeiner.’

Nelly en Mario kregen op een gegeven moment het velangen naar een ander soort leven. Na veel nadenken, twijfelen en piekeren hebben zij de knoop doorgehakt en in mei 2007 hun huis in Galecop te koop gezet. In juli 2008 zijn ze vertrokken naar Italië en sindsdien schrijven zij hun belevenissen hier op De Digitale Stad Nieuwegein.

Nelly deze week: ‘Ik moet me even verontschuldigen, ik ben vreselijk laat met mijn column. Er zijn tal van redenen, maar eigenlijk moet ik zeggen dat ik het heel druk heb, en als ik dan tijd heb om te schrijven….. dan komt er niets in mij op…. en ik wil wel wat te vertellen hebben. Maar gelukkig houdt de hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein mij scherp.’ Klik hier om naar de column te gaan.

Druk met van alles en nog wat, maar wel leuk!

Ik moet me even verontschuldigen, ik ben vreselijk laat met mijn column. Er zijn tal van redenen, maar eigenlijk moet ik zeggen dat ik het heel druk heb, en als ik dan tijd heb om te schrijven….. dan komt er niets in mij op…. en ik wil wel wat te vertellen hebben. Ik ben bevoorrecht met persoontje in Nederland die mij op heldere wijze iedere keer weer in mijn oor fluistert dat het weer tijd is voor een verhaaltje, ik ben dankbaar daarvoor. Vooral als je dan die persoon, met partner, in levende lijve hebt mogen ontvangen, dan krijgt een mailtje een gezicht. We hebben een super week gehad.

Maar er is meer te vertellen hoor. Vorige week had ik een ‘merenda’ gepland met onze gasten. Een merenda is een soort borrel uurtje rond 1600 uur, natuurlijk met allerlei lekkere hapjes uit de streek. Iedereen zou komen, dus flink veel bruschetta gemaakt, veel streek kazen klaargezet en natuurlijk ook de salumi. Om half 4 rijdt er een auto naar boven met een Belgisch kenteken. …… Ooooow, dacht ik, zal ik dan nu mijn eerste overboeking hebben? Dat is zo’n beetje de schrik van iedereen die een accommodatie verhuurt en het zweet brak mij uit. Er stapten 4 mensen uit….. en langzaam herkende ik de twee liefste Chrisjes van Vlaanderen, met twee toen nog onbekenden. Ik heb ze twee jaar geleden leren kennen bij een andere accommodatie, en ieder jaar willen ze graag naar ons toekomen ….. en zijn ze te laat met boeken. Ook dit jaar weer, maar ze hadden nog iets kunnen regelen in de buurt.

Met drie Duvel-biertjes kwamen ze naar boven, en ik was zo blij dat het geen gasten waren dat ik ze spontaan heb laten mee eten/drinken met de merenda.
Een paar weken geleden vierde mijn Italiaanse slager Carla haar twee jubileum, met live muziek, veel eten en alleen maar Italianen, op twee andere Piemonte-liefhebbers na…. Er werd ook een aantal vleeswaren gesneden en toen daar iemand met spoed weg moest omdat haar man niet goed werd, heb ik aangeboden om haar taak over te nemen. Dat werd dankbaar geaccepteerd en zo gebeurde het dat ik met schort om weer even ‘de dame van de vleeswaren’ was. Als dank belde Carla mij op om te vragen of ik meeging, lekker uit eten met iedereen die geholpen heeft. Dus heerlijk tussen allemaal Italianen gegeten, kijk, daar doe je het voor. Genoten heb ik.

Ook hebben we hoog bezoek gehad……of eigenlijk waren het hele gewone mensen hoor. Het was een stel uit Argentinie, via onze buurman bij ons te logeren en het waren écht aanwezige gasten, maar wel op een leuke manier. Toen ik hoorde dat ze uit Argentinie kwamen dacht ik lollig te wezen en zei: haha, dan moet je de familie van Maxima ook kennen…….’die kennen we ook hoor’, zei de vrouw…… stilte…… ’Waar kent u ze dan van ?’ (meteen sprak ik aan met U). Toen vertelde ze dat ze een vooraanstaand KNO arts was in de hoofdstad Buenos Aires, en de familie in de jaren van diverse kwaaltjes had genezen. Na drie vermoeiende dagen zijn ze vertrokken, ze wilden naar Milaan. Maar…..op een avond gingen wij bij onze beroemde buurman eten, het meest Piemontese restaurant van deze streek, en wie staan daar bij de ingang en helpen met de bediening …. ja, de Argentijntjes. Wat bleek nou, ze waren 6 van de 8 koffers kwijt, dus nu bij familie blijven, nieuwe kleding kopen en dan maar wat later naar Milaan. Leuke mensen, ik zal ze niet snel vergeten. Ook de paniek die er was toen er geen fohn bij ons aanwezig was. Gelukkig had ik nog een oude fohn ergens, dus helemaal blij was ze weer.

De gasten hebben het hier goed, het is prachtig weer nu, af en toe nog wat wind, maar over het algemeen is het prima. Het zwembad werkt goed, is niet lek, water is mooi op temperatuur, wat wil je nog meer. Tot nu toe heb ik bijna iedere week weer gekookt, en vanaf deze week organiseer ik ook nog een proeverij. Wijn, honing en nog wat puur piemontese producten zullen we gezamenlijk proeven, nog eens proeven, maar het gaat ook om de gezelligheid, ik ben benieuwd hoe het zal gaan, we hebben zoals gewoonlijk weer een leuke groep mensen, dus het zal wel goed komen.

Saluti.

Kampioenen naar Down Under Nieuwegein

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt de tweede editie van de Protest Cable Call plaats bij Down Under in Nieuwegein aan de Ravensewetering 1. Naast de WWA wereldkampioenen Tom Fooshee (VS) en Maxine Sapulette (foto) (NL) hebben ook internationale riders zoals Frederic von Osten (DE) en Lior Sofer (IL) bevestigd aanwezig te zijn. Daarmee is de basis gelegd voor een sterk deelnemersveld voor de Nederlandse tourstop van de WWA Wake Park World Series. Of de Nieuwegeiner Rocco van Straten ook meedoet is ons niet bekend.

Naast de Pro Men, Pro Women, Open Men wedstrijd is de Pro Men Wakeskate discipline dit jaar toegevoegd. De wakeskate heeft wat weg van skateboarden, in die zin dat je geen bindingen hebt en dat je met je sneakers of op je blote voeten met je wakeskate het parcours aflegt.

Omstanders kunnen zich tijdens deze twee dagen onderdompelen in de wakeboardscene en genieten van alle actie van de wereldtop. Een kijkje nemen bij de ‘shopping street’ of zelf een poging wagen op de Teva Playground 2.0, waar de nieuwste boards van Jobe getest kunnen worden. Verder verzorgt Q-music gedurende het event voor muziek en op treedt zaterdagavond Lenny Keylard & Dreadalikes op.

Kom zaterdag 27 augustus naar de Open Dag

Op zaterdag 27 augustus van 10 tot 14 uur geven docenten uitgebreid informatie over de inhoud en het tempo van de cursussen en over het lesmateriaal dat wordt gebruikt.

Er is een expositie van werkstukken van docenten en cursisten van de cursussen van Creativiteit en Vorming.

Loop binnen, krijg advies van docenten en doe inspiratie op uit de ervaringen van onze huidige en voormalige cursisten!

U kunt zich op de Open Dag direct inschrijven voor een of meerdere cursussen. De Open Dag is in het gebouw van de Volksuniversiteit Nieuwegein aan de Nevelgaarde 3.

Speciaal voor de taalcursussen is op woensdag 24 augustus van 19 tot 21 uur een Open Avond.

Open dag van 10 – 14 uur op zaterdag 27 augustus 2011

Op zaterdag 27 augustus van 10 uur tot 14 uur geven docenten uitgebreid informatie over de inhoud en het tempo van de cursussen en over het lesmateriaal dat wordt gebruikt.

Er is een expositie van werkstukken van docenten en cursisten van de cursussen van Creativiteit en Vorming. Loop binnen, krijg advies van docenten en doe inspiratie op uit de ervaringen van onze huidige en voormalige cursisten!

U kunt zich op de Open Dag direct inschrijven voor een of meerdere cursussen. De Open Dag is in het gebouw van de Volksuniversiteit Nieuwegein aan de Nevelgaarde 3.

Speciaal voor de taalcursussen is op woensdag 24 augustus van 19 tot 21 uur een Open Avond.

De MEEbus weer in Nieuwegein

Op dinsdag 9 augustus van 13.30 uur tot 15.30 uur staat de MEEbus weer in Nieuwegein bij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Iedereen met een beperking, handicap of chronische ziekte kan in de MEEbus terecht voor informatie en advies. Ook ouders, verzorgers, familie, hulpverleners, verwijzers en andere betrokkenen kunnen naar binnen voor een gratis gesprek met een professionele consulent van MEE. U krijgt antwoord op vragen over een passende vakantiebestemming voor uw zus met een handicap, mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding voor uw client, ideeën voor een creatieve dagbesteding voor uw zoon met autisme.

De MEEbus toert al een paar jaar door de provincie Utrecht en ‘t Gooi. De consulenten van de MEE bus zijn erg enthousiast. ‘Mensen die de bus voor het eerst zien, zijn erg nieuwsgierig. De bus met oranje stippen valt op, zeker als er bij mooi weer parasols op staan: wat zou dat zijn? Het werken op de infobus blijft spannend omdat je van tevoren niet weet welke vraag mensen gaan stellen. Dit vraagt veel creativiteit. Maar we kunnen ter plekke informatie zoeken via internet en onze brochures, en mensen laten zien welke mogelijkheden er zijn. ‘Het mooie van de bus is dat je mensen die nauwelijks weten wat er mogelijk is, in korte tijd gratis tips kan geven waar ze ook daadwerkelijk iets mee kunnen.’

Consulenten spreken mensen die bijvoorbeeld door een chronische ziekte al jaren niet meer op vakantie geweest. De consulent vraagt dan wat hun wensen zijn. Gezamenlijk wordt er een gids bekeken en blijkt er veel mogelijk te zijn. De bezoekers van de bus gaan met informatie weg en komen zonodig nog terug of bellen als ze er niet uit komen.