Illegale caravans verwijderd op Hofweide

Op vrijdag 31 januari 2003 om 13.00 uur heeft de gemeente Nieuwegein één caravan verwijderd van de woonwagenlocatie aan de Hofweide. Daarmee is een eind gekomen aan het illegaal bezet houden van woonwagenlocaties. De vrijgekomen plaatsen zullen worden aangeboden in de Woningkrant.

Sinds enige maanden kent de woonwagenlocatie twee vrijgekomen plaatsen. Deze moeten –gelet op de huisvestingsverordening- via een advertentie in de Woningkrant worden aangeboden. Echter, vrij kort na het vrijkomen van deze plaatsen werden deze illegaal ingenomen. De gemeente heeft via overleg en bemiddeling geprobeerd aan deze situatie een eind te maken. Dat is helaas niet gelukt. Op 10 december 2002 heeft de gemeente de bewoners van de illegaal geplaatste caravans gesommeerd om de caravan voor 31 januari 2003 om 13.00 uur te verwijderen. Eén van de bewoners heeft aan deze eis voldaan. De andere bewoner niet. De politie heeft twee aanhoudingen verricht, wegens belemmering, zodat de ontruiming verder zonder incidenten kon verlopen.

Wijkrecherche lost inbraak crematorium op

In november 2002 werd een inbraak gepleegd in het crematorium aan de Structuurbaan in Nieuwegein. Tevens werd er een grote ravage in het gebouw aangericht. Door de wijkrecherche van de wijkpolitie Nieuwegein werden deze week 2 inwoners van Nieuwegein aangehouden als verdachten voor de gepleegde inbraak.

De inbraak werd gepleegd in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 november en werd op zondagmiddag door een medewerker van het crematorium ontdekt. In het gebouw bleken diverse vernielingen te zijn gepleegd. Een kantoorruimte werd geheel overhoop gehaald en er was gepoogd brand te stichten in het gebouw.

Door de inbraak ontstond een schade van ongeveer 20.000 euro. De inbreker(s) maakten o.a. enkele honderden euro’s aan geld buit en namen stereoapparatuur en sieraden weg.

Door de wijkrecherche van de wijkpolitie werd een onderzoek ingesteld dat deze week resulteerde in de aanhouding van de 2 verdachten. Het betreft 2 inwoners van Nieuwegein van 23 en 18 jaar oud. De verdachten hebben inmiddels de door hen gepleegde feiten bekend en zijn in verzekering gesteld. Op vrijdag 31 januari worden beide verdachten voorgeleid bij de Officier van Justitie. De verdachten handelden vermoedelijk uit geldgebrek. Van de buit is bijna niets teruggevonden. Wel werd een gestolen bromfiets inbeslaggenomen die in september 2002 bij een school in Nieuwegein werd gestolen.

‘Computerpartij’ te weing ondersteuningsverklaringen

Enigzins sceptisch bleef de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein kijken naar een nieuwe politieke partij die mee zou doen aan de Provinciale Statenverkiezingen, ‘De Gratis Computer Voor Iedereen’ van Nieuwegeiner de heer Ytsma. ‘Was het nou voor een mooi groot plasmascherm van 2 bij 2 meter die geweldig zou hangen aan de muur van de redactie dan hadden wij nog willen nadenken om onze zegen te geven in de vorm van een ondersteuningsverklaring.’ ‘Nee, we gaan het niet hebben over de koelkast die vervangen moet worden.’

Vandaag bleek dat de heer Ytsma niet genoeg ondersteuningsverklaringen kon inleveren bij het centraal stembureau en daardoor ook niet kan meedoen aan de verkiezingen die 11 maart aanstaande worden gehouden. De oprichter van ‘De Gratis Computer Voor Iedereen’ partij probeerde ook al in 1998 mee te doen met de plaatselijke verkiezingen, ook dat mislukte met de christelijk geinspireerde partij Martha.

FietsVakantieBeurs in Merwestein

Op zaterdag 1 en zondag 2 februari vindt er in Sport- en Evenementencomplex ‘Merwestein’ een FietsVakantieBeurs plaats. Het is de 21e maal dat dit evenement plaats vindt. Klik hier voor een kortingsbon die je kunt uitprinten.

Op de FietsVakantieBeurs vindt alles over (fiets)reizen, recreatie en (fiets)vakanties. 50 deelnemers bieden informatie en ervaring op het gebied van fietsreizen in binnen- en buitenland, landeninformatie, streekroutekaarten, fietsaccessoires, VVV’s, diverse fietsenleveranciers en natuurlijk veel cultuur, muziek en gezelligheid. Voor de 3e maal tijdens deze beurs is er een FietsFitExperience!

Dieven op scooters teisteren Nieuwegein

Herhaaldelijk vinden er diefstallen plaats waarbij de dieven op scooters door Nieuwegein hun slachtoffers uitzoeken. Zo werd op donderdagavond wederom een slachtoffer bestolen van haar tas terwijl ze met haar fiets reed over de Korenbloemstraat.

De 40-jarige vrouw had haar tas in een fietsmand zitten. Op een gegeven moment kwam een scooter langsrijden met hierop twee mannen. Een van de mannen pakte vervolgens de tas uit het mandje van de vrouw en de jongens reden hard weg. De politie is op zoek naar getuigen.

Op dezelfde manier werd dinsdag 28 januari een man beroofd van zijn laptop. Rond 12.30 uur liep een 38-jarige man uit IJsselstein in de Symfonietunnel. Hij hoorde dat hij van achteren -vanuit de richting van de Blokhoeve- werd genaderd door een scooter. Hij voelde dat iemand zijn laptoptas beetpakte waardoor hij een paar meter werd meegesleurd, waarna het handvat brak. Vervolgens zag hij dat de bijrijder van de bromscooter zijn laptoptas vast had.

Provinciale Statenverkiezingen

Op 11 maart 2003 aanstaande zijn er weer de Provinciale Statenverkiezingen voor de Provincie Utrecht. De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein heeft gemeend deze keer aandacht te schenken aan deze verkiezingen omdat het vaak onduidelijk is waar ze voor zijn.

Middels de Stemwijzer kun je je politieke voorkeur testen aan de hand van stellingen en uitspraken uit de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Je kunt de stellingen beantwoorden door te klikken op ‘eens’, ‘oneens’, ‘neutraal’, of ‘geen mening’. Neutraal wil zeggen niet eens/oneens. Uitspraken waarvoor je geen mening hebt, tellen niet mee bij het bepalen van het stemadvies. Succes e ntot 11 maart bij de stembus!

Samenwerking tussen Nieuwegein en Lopik

Woensdag 5 februari zullen de wethouders Sociale zaken van Nieuwegein en Lopik een overeenkomst tekenen voor verdere samenwerking. Dit gebeurt om 15.00 uur tijdens een feestelijke bijeenkomst in partycentrum De Lantaern aan de Utrechtsestraatweg 4 in Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein gaat voor ongeveer 70 cliënten uit Lopik de uitkeringen verzorgen die in het kader van de Algemene Bijstandswet worden verstrekt. De afdeling inkomensvoorziening van de gemeente Nieuwegein zit in hetzelfde gebouw als het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Cliënten uit Lopik kwamen altijd al naar Nieuwegein voor het CWI. Nu zullen ook ambtenaren van de gemeente Lopik naar Nieuwegein komen. Met deze samenvoegingen verwachten de beide gemeenten de dienstverlening aan de cliënten nog beter te kunnen verzorgen.

Regionale samenwerking is een belangrijke ontwikkeling. De complexiteit van wetgeving vereist steeds meer specialisten, die alleen door samen te werken kunnen worden aangetrokken. Ook de investeringen in automatiseringssystemen zijn aanzienlijk. Door gezamenlijke aanschaf en gebruik beogen de gemeenten efficiënter te kunnen werken. Op woensdag 5 februari zal ook het nieuwe automatiseringssysteem van de beide afdelingen Sociale zaken officieel in gebruik worden genomen. Met dit systeem is informatie gemakkelijk toegankelijk, wat de service naar de cliënt ten goede komt.

Doorrijder aangehouden

Op woensdag 29 januari reed een automobilist na een aanrijding door. Hij werd later aangehouden.

Rond 19.15 uur reed een 27-jarige automobilist uit Nieuwegein van de Noordstedeweg de Herenstraat op. Hij moest daarbij remmen voor een voor hem rijdende auto. Een achter de 27-jarige automobilist rijdende bestuurder zag dit kennelijk te laat en botste tegen hem op. In plaats van te stoppen ging de automobilist die tegen hem opreed er vandoor. De Nieuwegeiner ging nog achter hem aan, kon daarbij het kenteken van het voertuig noteren en raakte het voertuig vervolgens kwijt.

Aan de hand van het kenteken stelde de politie een onderzoek in. Daarop kon de verdachte, een 37-jarige man uit Nieuwegein, in zijn woning worden aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor het doorrijden na een aanrijding.

Yoga & Vakantie in Turkije

Heeft u last van stress, vermoeidheid of gebrek aan energie? Een Yoga vakantie is de perfecte gelegenheid om helemaal te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Artemis Yoga organiseert een 8-daagse reis Yoga & Vakantie naar Fethiye aan de mooiste kust van Turkije. Dagelijkse yogalessen zorgen ervoor dat u fit en ontspannen van uw vakantie kunt genieten. Uiteraard heeft u ook ruim de tijd de omgeving te leren kennen en kunt u als u dat wilt deelnemen aan diverse excursies.

De yogalessen, de mooie natuur, het heerlijke weer en de gastvrijheid waar Turkije zo om bekend staat zullen zorgen voor een onbezorgde vakantie. U gaat ontspannen en met hernieuwde energie weer naar huis! Voor meer informatie of boeking kunt u kijken op www.artemisyoga.nl of contact opnemen met Monique de Boer van Artemis Yoga. Haar telefoonnummer is 030 – 60 111 70. Let op: €20,00 korting per persoon indien u boekt vóór 1 maart 2003!

Raimon Roskam stelt zich voor

De Gemeenteraad van Nieuwegein kent een Jongeren Adoptie Plan (JAP). Raadsfracties adopteren één of meerdere jongeren die, in een periode van drie maanden, meedraaien in de fractie en de raadscommissies. Dit jaar kozen vier jonge mensen voor Stadspartij PGN: Fleur Ouwerkerk, Kimberley Florie, Bo Meulenberg en Raimon Roskam. Deze laatste stelt zich nu voor:

‘Ik ben Raimon Roskam, ben 15 jaar en woon in IJsselstein, verder zit ik (net als Fleur) op het Anna van Rijn college te Nieuwegein in 4HAVO.

Mijn leraar maatschappijleer (en mentor) gaf ons de keuze om of een Praktische Opdracht te maken over iets van politiek of mee te doen aan het JAP (Jongeren Adoptie Plan). Het JAP sprak mij meteen al aan omdat het me gewoon interessant en leuk leek om eens te kijken hoe het er nou aan toe gaat ‘achter’ de schermen. Verder leek het me ook gewoon veel leuker dan een saaie PO waarvan je aan het eind zegt, ‘yes ik heb het af’.

Nadat ik me had aangemeld kregen we op maandag 13 januari een introductie-avond over het JAP, hierin stelden alle politieke partijen zich voor, die mee doen aan het JAP.

Toen Chris begon te vertellen over PGN sprak het mij meteen al aan, ‘bij ons gaat het er gewoon normaal aan toe, gewoon op de bank thuis in de woonkamer’. Een tweede keus had ik niet echt gemaakt omdat ik eigenlijk hoopte dat ik meteen al bij deze partij kwam, en gelukkig is dat ook gebeurd.

Nu na 2 ‘fractie-vergaderingen’, ben ik al een stukje wijzer geworden over hoe het in elkaar zit met de verschillende commissies en hoe het er een beetje aan toe gaat.

Ik hoop dat ik in de komende 3 maanden een ervaring rijker zal zijn, wat betreft politiek.

Ik wil ook alvast PGN bedanken voor het aannemen van ons als de ‘Jongeren’ voor hun partij, hartelijk bedankt! Ik hoop dat ik iedereen weer even heb vermaakt, en houdt deze website in de gaten voor een stukje van een van de andere ‘Jongeren’.