Woonoverlast en burenruzie

Woonoverlast en conflicten tussen buren zijn een groot probleem voor iedereen die hier mee te maken heeft of krijgt. Uit onderzoek blijkt dat een op de drie Nederlanders daar wel eens mee te maken krijgt. De politie, gemeenten, corporaties en welzijnsorganisaties staan voor een groeiende, en steeds complexere, opgave.

Afgelopen donderdag 6 november 2014 vond in Nieuwegein een succesvolle en inspirerende bijeenkomst daarover plaats: ‘woonoverlast en burenoverlast, de kracht van de piramide,’ Deze bijeenkomst was georganiseerd door verschillende coördinatoren van Buurtbemiddeling uit diverse regiogemeenten (Baarn, Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden). Vanuit Utrecht werden er presentaties gegeven over de aanpak van buurtbemiddeling en woonoverlast.

De gezamenlijke aanpak van alle partners: zorg, welzijn, politie, woning-corporaties en gemeenten zorgt in veel gevallen voor een oplos-sing. Aan de orde kwam de manier van aanpak, het moment van inschakelen en problemen waar tegenaan gelopen wordt. Ook werden er ervaringen en tips uitgewisseld.

Zelf de dupe van woonoverlast of burenruzie? Bezoek dan de website www.problemenmetjeburen.nl. Liever direct contact met Buurtbemiddeling Nieuwegein? Bel dan (030) 688 70 30 of mail naar: buurtbemiddeling@nieuwegein.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren