Winnaars 39e Jeugdwielerronde bekend

Leonie Boschker uit Woerden (9-10-11 jarigen), Mike Siderius uit IJsselstein (12-13 jarigen) en Huub Visser uit Houten (14-15 jarigen) zijn de winnaars geworden van de 39e Jeugdwielerronde van Nieuwegein, die van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 augustus werd verreden op het wielerparcours Galecop in Nieuwegein.

Leonie, die het bij de 9-10-11 jarigen als enige meisje opnam tegen vijf jongens, toonde zich oppermachtig door zowel de proloog als de drie criteriums en de afsluitende afvalrace te winnen. Als tweede leek lange tijd Kas Visser uit Houten te eindigen, maar dankzij de afvalrace wist Jeff Schuilenburg uit Nieuwegein toch nog beslag te leggen op de tweede plaats in het eindklassement.

Bij de 12-13 jarigen was er drie dagen lang een felle strijd tussen Mike Siderius uit IJsselstein, Sam Meijdam uit Utrecht en Melanie van Putten uit Hagestein. Alledrie wisten minimaal een onderdeel te winnen. Uiteindelijk eindigde Mike als eerste, Sam als tweede en Melanie als derde.

Bij de 14-15 jarigen was Huub Visser uit Houten oppermachtig. Hij won, net als Leonie, alle vijf de onderdelen. Als tweede en derde eindigden respectievelijk Tom van Merkerk uit Woerden en Jelmer van der Hoek uit De Bilt. Onze videograaf Henk van Montfoort maakte er een videoverslag van. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren